In onderstaand overzicht staan onze uurtarieven. Je kunt in de meeste gevallen Kinderopvangtoeslag of Gemeentetoeslag krijgen. Deze gaan naar inkomen.
*(Onderstaande informatie is indicatief, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Type- en spelfouten voorbehouden)

Ga direct naar:


Tarieven

Alle tarieven zijn inclusief maaltijden, fruit, gezonde tussendoortjes, drinken en luiers. Feestdagen en aangekondigde sluitingsdagen zijn in het uurtarief verwerkt, je betaalt maandelijks een vast bedrag voor de uren van de plaatsingsovereenkomst. Feest- en sluitingsdagen komen niet in aanmerking als ruildag. De verschillen tussen de uurtarieven van locaties komen voort uit de werkelijke kosten die gemaakt worden om de opvang conform de Wet Kinderopvang aan te kunnen bieden.

(*We spreken over bruto uurprijzen, want door toeslagen is de netto uurprijs (dat wat het werkelijk kost) meestal lager)

Bruto* uurprijs Peutercombi voorscholen

 • Peutercombi voorschool zonder warme maaltijd per uur: € 8,52
 • Peutercombi voorschool 10 per dag en met warme maaltijd per uur: € 8,62

Bruto* uurprijs Kinderdagverblijven (baby- en peutergroepen)

 • Hele of halve dagen KDV (inclusief maaltijd) per uur: € 8,62
 • Middag KDV (zonder warme maaltijd) per uur: € 8,52

Bruto* uurprijs Buitenschoolse Opvang

 • BSO 52 weken plus contract (zie onder) per uur: € 7,66
 • BSO 52 weken contract (zie onder) per uur: € 7,40
 • BSO 40 weken contract (zie onder) locaties Noord per uur: € 7,79
 • BSO 40 weken contract (zie onder) locaties West per uur: € 8,03


Kinderopvangtoeslag via Belastingdienst

Gaat je kind naar de opvang en je studeert of werkt (beiden)? Dan kun je  maandelijkse Kinderopvangtoeslag ontvangen via de Belastingdienst. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie op: de website van de Belastingdienst.
(Let op! Gaat je kind naar de Peutercombi voorschool en kom je niet in aanmerking voor de Kinderopvangtoeslag, dan kun je de Gemeentetoeslag krijgen! Zie onder)

Proefberekening maken?
Klik op: proefberekening.

Wijzigt uw inkomen?
Wijzig dan ook uw tegemoetkoming! De Belastingdienst rekent namelijk jaarlijks met u af door middel van uw aangifte.


Gemeentetoeslag voorschool, voor ouders die geen Kinderopvangtoeslag krijgen

Gaat je kind naar onze Peutercombi voorschool of naar een peutergroep op een kinderdagverblijf en heb je geen recht op de Kinderopvangtoeslag?
Dan krijg je een vergoeding van de gemeente. Deze vergoeding van de gemeente is:

 • voor peuters vanaf 2 jaar oud (per 2019)
 • maximaal voor 16 uur per week

Proefberekening maken voor een indicatie van de kosten?
De gemeente heeft een handige rekentool op haar website
> Klik voor rekentool 2019 gemeente.

Gezinsinkomen doorgeven
Omdat wij de Gemeentevergoeding voor je aanvragen en wij deze direct in mindering brengen op de factuur, hebben wij bij plaatsing een verklaring en een bewijs van het (gezins)inkomen nodig.


Minimum inkomen en je kind zit op de voorschool? Je hebt recht op korting en scholierenvergoeding!

Korting 
Als je een minimum inkomen hebt en je kind gaat naar de voorschool, dan krijg je 50 cent korting per uur. Om deze korting te kunnen geven vragen wij aan te tonen dat je minder dan 120% van het landelijk gemiddeld minimuminkomen hebt. Dat kan op twee manieren:
1. Met de Stadspas van je kind. Heeft de Stadspas van je kind een groene stip? Dan kun je de korting krijgen. Wij hebben dan een kopie nodig (voor en achterkant)
2. Met de IB verklaring van de Belastingdienst. Deze kun je op de website van de Belastingdienst opvragen.

Extra scholierenvergoeding 

Gaat je peuter naar de voorschool en hen je een minimuminkomen, dan kun je van de gemeente 250 euro krijgen voor de aanschaf van spullen voor je kind of voor een sportvereniging of zwemles.
klik en lees over de scholierenvergoeding


Toelichting contractvormen Buitenschoolse Opvang

 • 52 weken plus contract
  Het meest complete pakket. Het biedt opvang in alle schoolweken en op vakantie- en schoolloze dagen. En we vangen je kind ook op als er een studiedag is op school. De studiedagen worden niet gefactureerd, deze zijn verrekend in de uurprijs van de andere uren. De uurprijs van dit contract is hierdoor hoger dan de uurprijs van de andere contracten.
 • 52 weken contract
  Eén van de meest complete pakketten. Het biedt opvang in alle schoolweken en op vakantie- en schoolloze dagen. Studiedagen zijn niet meegenomen in dit contract.
 • 40 weken
  Dit contract biedt opvang gedurende alle schoolweken, maar niet op schoolloze dagen, niet in de vakanties en niet voor studiedagen.


Sluitingsdagen

Onze sluitingsdagen en de dagen waarop wij eerder dicht gaan staan op onze pagina met voorwaarden.


Hulp nodig of heb je vragen?

> Voor vragen of hulp bij het plaatsing kun je contact opnemen met onze afdeling planning, tel. 020 5771133 of stuur een bericht.