Extra aandacht voor ouder en kind

Home-Start

Twijfel je over de opvoeding of heb je er geen plezier meer in? Valt de opvoeding je zwaar of heb je het gevoel er alleen voor te staan? In dat geval kan Home-Start helpen om je zelfvertrouwen en je plezier in de opvoeding te vergroten en je sociale relaties te versterken. Een ervaren en getrainde vrijwilliger van Home-Start kan een dagdeel per week naar je toekomen om te ondersteunen bij de opvoeding. Kijk hier voor meer informatie. 

Okido

Vanuit Combiwel coördineren we in Amsterdam de inzet van OKIDO medewerkers. Denken we dat je kind niet goed mee kan komen in de groep, dan kunnen wij – in overleg – aan OKIDO om hulp en advies vragen. Indien nodig kan OKIDO vervolgens zorgen voor extra begeleiding voor je kind op de groep. Vanzelfsprekend wordt je hier in betrokken. Als deze extra begeleiding goed werkt, kan je kind op de groep blijven bij de al vertrouwde leidsters en de vriendjes en vriendinnetjes. Als het probleem te groot is voor deze vorm van begeleiding, helpt OKIDO om de juiste weg te vinden naar andere vormen van hulp en begeleiding.

Zorgcoördinatoren

Wanneer een pedagogisch medewerker opvallend gedrag bij je kind signaleert en wil weten of er reden is tot zorg, kunnen wij een zorgcoördinator vragen om je kind in de groep te observeren. Vanzelfsprekend wordt er eerst met je overlegd. Na de observatie bespreekt de zorgcoördinator met jou en de pedagogisch medewerker van je kind wat een goede aanpak is om het gedrag van je kind positief te beïnvloeden. Meestal is dat voldoende en is er snel verbetering zichtbaar. Indien er meer nodig is dan een andere aanpak in de groep, zorgt de zorgcoördinator voor een advies en aanmelding bij het Ouder- en Kindteam om samen verder te kijken welke begeleiding het beste is voor je kind. Voor meer informatie over onze zorgcoördinatie kun je terecht bij de groepsleiding.

Ouder- en Kindadviseurs

Als je vragen of zorgen hebt waar wij niet goed bij kunnen helpen, dan kun je met je vragen terecht bij een adviseur van het Ouder- en Kindteam. De Ouder- en Kindadviseurs werken vanuit verschillende organisaties, zo ook vanuit Combiwel. De ouder- en kindadviseur luistert naar je en geeft tips en adviezen. Soms is één gesprek al genoeg. Soms is er meer nodig. Bijvoorbeeld een cursus of een actieplan dat je samen met de ouder- en kindadviseur maakt. Als het nodig is, kan de ouder- en kindadviseur specialistische hulp regelen.

Triple-P

Wij passen in onze aanpak de uitgangspunten van Positief Opvoeden van TripleP toe. TripleP staat voor Positief Pedagogisch Programma. Die naam is niet zo belangrijk. Wel is het belangrijk dat het om belonen van positief gedrag gaat om zo gewenst gedrag bij kinderen te stimuleren. Onze pedagogisch medewerkers werken er dagelijks mee. Als je wilt, krijg je suggesties om het ook in jouw eigen situatie in de opvoeding toe te passen. Ook is het mogelijk om cursussen Positief Opvoeden te volgen.

Wil je meer weten over ons kinderdagverblijf in Amsterdam? Lees dan ons informatieboekje. Zo weet je hoe je een extra opvangdag aanvraagt, welke activiteiten er zijn en hoe we rekening houden met het ritme van je kind.

Neem contact op

Via ons contactformulier
of telefonisch op werkdagen
tussen 09.00 – 12.00 uur
of tussen 13.00 – 17.00 uur

Telefoon

020 577 11 33

E-mail

planning@combiwelvoorkinderen.nl
Postadres algemeen
Combiwel voor Kinderen
Postbus 95304
1090 HH Amsterdam

Waarom kies je voor ons?

Omdat we staan voor persoonlijke aandacht, we een zorgzame en professionele organisatie zijn en we veel ervaring hebben. Kinderen staan bij ons centraal. Daardoor ontwikkelt je kind zich goed en komt het met veel plezier naar onze dagopvang, buitenschoolse opvang , de voorschool of kindcentrum.
Wij hebben vestigingen in Amsterdam Noord, Zuid en West.

Hoe zijn onze locaties?

Onze locaties zijn vrolijk ingericht, schoon en veilig. Je kind wordt uitgenodigd om te spelen en te leren. Met spel, leerzaam materiaal en speelgoed prikkelen wij de zintuigen van je kind. In veel van onze locaties wordt nauw samengewerkt met de schoolteams van basisscholen. Zo zorgen wij ervoor dat je kind een gemakkelijke start heeft op de basisschool.

Wie controleert ons?

Onze groepen worden zorgvuldig geïnspecteerd door de GGD. Bij de locaties tref je de actuele inspectierapporten aan. Onze medewerkers zijn gediplomeerd en hebben een Verklaring Omtrent Gedrag van de overheid. Met scholing volgen wij de ontwikkelingen op het gebied van opvoeding en verzorging. Op die manier garanderen wij de hoogst haalbare veiligheid.

Neem een kijkje bij ons binnen

1. Kennismaken

2. Inschrijven

Dat gaat heel erg eenvoudig! Je kunt gebruik maken van ons handige online inschrijfformulier. Lukt het niet op de computer? Neem dan contact met ons op!

3. Aanbieding

Snel na je inschrijving hoor je welk aanbod wij kunnen doen. Accepteer je het aanbod, dan maken wij de overeenkomst op en informeren wij je over
de wijze van betalen. Daarbij krijg je tevens informatie over het aanvragen van de Kinderopvangtoeslag of Gemeentetoeslag.

Het laatste nieuws

Bijzondere rol PM-er binnen Integraal Kindcentrum (IKC)

Leestijd: 2 minuten Denise Koorn is pedagogisch medewerker en combinatiefunctionaris bij Combiwel voor Kinderen en vertelt in de…

Lees meer   

Kindcentrum De Zijderoute gestart in Bos en Lommer

Leestijd: 2 minuten Het nieuwe Kindcentrum De Zijderoute is gestart! Het kindcentrum, aan de Buskenblaserstraat, ligt vlakbij het…

Lees meer   

Onze toffe BSO zomer vol uitdaging

Leestijd: < 1 minuut Onze BSO zomer vol toffe activiteiten is volop in gang. Graffiti kunst maken, unieke muzieklessen,…

Lees meer   

Startschot IKC Amsterdam West

Leestijd: 2 minuten Basisscholen Onze Amsterdamse school (AMOS) en De Spaarndammerhout (AWBR) gaan samen met kinderopvangorganisatie Combiwel voor…

Lees meer   

logo-combiwel-voor-kinderen