Leestijd: 2 minuten

Deel dit artikel:

Activiteiten inspiratie voor de extra lange kerstvakantie

Leestijd: 2 minuten

Een extra week vakantie voor de BSO kinderen. De één zal een gat in de lucht springen, de ander mist de beste vriendjes nu al. Voor alle ouders is het weer even schakelen. Als we één ding leren in deze tijd is het wel flexibiliteit en veerkracht. Wat je ook nodig hebt, is een goede dosis creativiteit. Want bedenk het entertainment maar weer eens. Deze tips voor zijn voor iedereen die onderhand wel wat inspiratie kunnen gebruiken!

Naar buiten gaan is goed voor de mens. Ook als het regen, als het sneeuwt of al donker is. Bij thuiskomst lekker samen opwarmen met van die gloeiende oren, voelt daarna extra knus en verdiend. Toch? Dus hop, eerst naar buiten!

‘Lekker koud’- lijstje

– Verstop buiten een schat. Maak een kaart en hang aanwijzingen op. Verstop niets dat echt van waarde is, het maakt het spelletje spannender, maar mocht je zelf vergeten waar je de schat hebt verstopt…

– Ga na het eten samen nog een rondje door de buurt lopen om alle kerstversieringen te bekijken. Doe net alsof jullie de jury zijn van een belangrijke wedstrijd en bedenk samen wie er moet winnen. Ook leuk is het Amsterdam Light festival. In december en januari vind je de allermooiste lichtkunstwerken verspreid door de stad. www.amsterdamlightfestival.com.

– Doe samen de corona kerstspelen. Hang bijvoorbeeld, net als op de foto, kerstboom met ronde gaten op, waar je een bal doorheen moet gooien. Maak een kerstvariant op paaseieren zoeken door kerstballen te verstoppen. Doe een estafetteloop waarbij je de rode neus van Rudolph door moet geven. Een hardloopwedstrijdje of welke sportieve activiteit dan ook, is extra uitdagend als jullie je verkleden als de kerstman (bijvoorbeeld met heel veel kussens onder je trui strakgetrokken door een riem). Eens kijken hoe snel je nog kunt.

‘Zalig knus’- lijstje

– Speel voor een avond restaurantje. Doe een echte serveeroutfit aan of laat zien dat je een ware chef bent met koksmuts en schort voor. Maak een mooie menukaart, dek de tafel op chique, maak naambordjes voor waar iedereen moet zitten… En bedenk originele combinaties van ingredienten die werkelijk nog niemand ooit heeft geproefd. Vergeet geen fooi te vragen.

– Maak een foute kersttrui van een oude trui. Gebruik je fantasie, want er zijn ontzettend veel dingen die je kunt gebruiken! Verf, stiften, naaibadges, lint, spuitbus, kralen. Je kunt er gaten in knippen of de hals wijd maken. Extra opvallend als het draagt met een slinger met lichtjes. (Check even goed welke lichtjes hiervoor geschikt zijn)

– Bouw een ‘iglo’; of eigenlijk gewoon een lief, klein, knus hutje. Gebruik kussens en dekens. Wie weet mag je er wel een nachtje in slapen.

Maak vooral veel plezier en mooie herinneringen samen!

Deel dit artikel:

Relevant nieuws

Spelend- en bewegend leren thuis voor ouders

Leestijd: < 1 minuut Bewegend leren is effectief. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen, wat het…

Lees meer   

Dag van de Voorschool – woensdag 17 april 2024

Leestijd: < 1 minuut Op woensdag 17 april vindt de jaarlijkse Dag van de Voorschool plaats. Op deze open…

Lees meer   

Activiteiten inspiratie voor de extra lange kerstvakantie

Leestijd: 2 minuten Een extra week vakantie voor de BSO kinderen. De één zal een gat in de…

Lees meer   

Wijziging rekeningnummer vanaf 1 januari 2022

Leestijd: < 1 minuut Per 1 januari 2022 wijzigt het rekeningnummer van Combiwel voor kinderen. De laatste automatische incasso…

Lees meer   

logo-combiwel-voor-kinderen