Voorschool de Rosa

Rosa (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Rosa in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool Rosa. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool Rosa is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn van 8.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool Rosa

We werken samen met basisschool Rosa. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Kaleidoscoop programma

We werken op Rosa met het Kaleidoscoop programma, dat is gericht op een brede ontwikkeling van peuters. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Er is ook vel aandacht voor sociale vaardigheden en hoe je met elkaar omgaat. En je kind zal zich ook oriënteren op de eerste vormen van rekenen. Je kind kan op Rosa spelen in een uitdagende omgeving, zo is er een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. De aantrekkelijke materialen maken kinderen enthousiast om te spelen en te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld in hun eigen tempo. Plezier maken staat daarbij voorop, want een kind dat plezier heeft ontwikkelt zich goed.

Buitenruimte en speellokaal

De peuters maken gebruik van het ruime speelplein van de kleuters. Er is een zandbak en voldoende materiaal om lekker te kunnen spelen. Met slecht weer spelen we met de peuters in het gymlokaal van de school.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer in school, waar de oudercontactmedewerker samen met de ouders activiteiten organiseert. In de ouderkamer krijg je alle informatie over de thema’s waar je kind aan werkt, tips over opvoeden en kun je vragen stellen over de opvoeding.  Ook is er in de ouderkamer het project Combiwel uit&thuis. Je krijgt vanuit uit&thuis themaboekjes met daarin acht activiteiten die je thuis zelf met jouw kind kunt gaan doen. Vanzelfsprekend zijn het themaboekjes die aansluiten op het programma van de voorschool.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart