Noah As Siddieq (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Noah As Siddieq in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool Noah As Siddieq. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool Noah As Siddieq is drie uur per dag open, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar. De openingstijden zijn 2 x 3 uur per dag, in een mix van ochtenden en middagen, van 8.15 – 11.15 uur en van 12.00 – 15.00 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool As Siddieq

We werken samen met basisschool As Siddieq. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met de methodiek Piramide

Op de voorschool wordt gewerkt met het programma Piramide, dit loopt door in de groep 1/2 van de basisschool (de vroegschool). Er wordt gewerkt met thema’s waarbij de nadruk ligt op taal maar ook veel aandacht is voor de emotionele en sociale ontwikkeling van de kinderen.

De ruimte is ingedeeld in hoeken: de bouwhoek, de leeshoek, de huishoek, de knutselhoek en de themahoek. We bieden de kinderen  een uitdagende speel- en leeromgeving die uitnodigt  om te spelen en zelfstandig te leren. Waar nodig kunnen leidsters ondersteuning bieden. In de kringactiviteiten nemen de leidsters meer initiatief om kinderen de thema’s te laten ontdekken.

Voor kinderen  die meer ondersteuning nodig hebben werken we met een tutorprogramma.

De voorschool en vroegschool werken nauw samen, zo stemmen we de thema’s op elkaar af en sluiten we ieder thema gezamenlijk af. Peuters en kleuters zien elkaar op het schoolplein en raken vertrouwd met elkaar waardoor de overgang van de voorschool naar de basisschool eenvoudiger wordt.

Buitenruimte

De peuters maken gebruik van een eigen buitenspeelruimte voor de voorschool. Er is voldoende buitenspelmateriaal om lekker te kunnen spelen.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer in school, waar de oudercontactmedewerker diverse activiteiten voor en met ouders organiseert. Doel van het werk van de oudercontactmedewerker is: stimuleren van de vaardigheden en kennis van de ouder(s) om hun kind in de schoolloopbaan te ondersteunen. Dit wordt aangevuld met het programma uit&thuis vanuit de ouderkamer. Uit&thuis stimuleert ouders samen met hun kind activiteiten te ondernemen en er vooral plezier aan te beleven. Als er vragen zijn rondom de opvoeding kunnen ouders deze bespreken met de oudercontactmedewerker. Zij kan ook doorverwijzen naar schoolmaatschappelijk werk, de opvoedadviseur of andere instanties in de buurt.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Wildrijkstraat 2, 1024 CL Amsterdam
  •   06-18188270
  •   302833778 (LRKP-nummer)
  •   vve.noah@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Noord
  • 2 x 3 uur (ochtend/middag mix)
  • 52 weken open
  • 08.15 – 11.15   12.00 – 15.00   

Kaart