Koko en Borre (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Koko en Borre in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool Koko en Borre. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool Koko en Borre is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn 8.30 -13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool Oscar Carré

We werken samen met basisschool Oscar Carré. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze scholen, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Kaleidoscoop

Op de voorschool wordt gewerkt met het programma Kaleidoscoop dat doorloopt in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Kaleidoscoop gaat ervan uit dat kinderen willen leren. Ze worden daarom steeds uitgedaagd om zelf te kiezen wat ze willen spelen en dit ook vooraf te bedenken en te vertellen. De speelzalen zijn ingedeeld in hoeken: de huishoek, de bouwhoek, de knutselhoek en de leeshoek. Gedurende de ochtend wordt er op verschillende manieren veel aandacht besteed aan het goed leren spreken van de Nederlandse taal. Op de voorschool komen kinderen uit veel verschillende culturen die samen spelen, leren en plezier hebben.

Buitengebied

Ze spelen buiten op het schoolplein dat achter het gebouw ligt en dat gedeeld wordt met de groepen 1 en 2 van de basisschool. De  voorschool maakt gebruik van de gymzaal van de school.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Eerste Jan van der Heijdenstraat 161, 1072 TS Amsterdam
  •   0207231182
  •   214690659 (LRKP-nummer)
  •   vve.kokoborre@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Zuid
  • 5 uur open
  • 52 weken open
  • 08.30 – 13.30   

Kaart