Koko en Borre (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Koko en Borre in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool Koko en Borre. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Koko en Borre is:

 • 5 uur per dag open van 08.30 – 13.30 uur
 • 5 dagen per week
 • 52 weken per jaar, dus ook in de schoolvakanties open

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool Oscar Carré

We werken samen met basisschool Oscar Carré. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op de methodes van deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind gemakkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Klik hier voor het kwaliteitsonderzoek vve/psz Koko en Borre

Spelend leren met Kaleidoscoop

Op de voorschool wordt gewerkt met het programma Kaleidoscoop dat doorloopt in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Kaleidoscoop gaat ervan uit dat kinderen willen leren. Ze worden daarom steeds uitgedaagd om zelf te kiezen wat ze willen spelen en dit ook vooraf te bedenken en te vertellen. De speelzalen zijn ingedeeld in hoeken: de huishoek, de bouwhoek, de knutselhoek en de leeshoek. Gedurende de ochtend wordt er op verschillende manieren veel aandacht besteed aan het goed leren spreken van de Nederlandse taal. Op de voorschool komen kinderen uit veel verschillende culturen die samen spelen, leren en plezier hebben.

Buiten spelen

De kinderen spelen buiten op het schoolplein dat achter het gebouw ligt en dat gedeeld wordt met de groepen 1 en 2 van de basisschool. De  voorschool maakt ook gebruik van de gymzaal van de school. Zo kunnen we vaak naar buiten met de kinderen of bij slecht weer spelen en bewegen in de gymzaal.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Eerste Jan van der Heijdenstraat 161, 1072 TS Amsterdam
 •   0207231182
 •   214690659 (LRKP-nummer)
 •   kokoborre@combiwelvoorkinderen.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Zuid
 • 5 uur open
 • 52 weken open
 • 08.30 – 13.30   

Kaart