Klavertje Vier (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Klavertje Vier in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool Klavertje Vier. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

  • Vestigingsadres: Stoombootweg 53 | Entree: Pandorinastraat 7-A (naast de Twiskeschool)

ER IS PLAATS VOOR PEUTERS VANAF 2 JAAR!

Klavertje Vier is vijf dagen per week open, 52 weken per jaar, dus ook in de schoolvakanties. Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag is deze locatie gesloten.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor plaatsing:
Hele dagen op maandag, dinsdag en donderdag, 10u per dag, van 08.00 – 18.00 uur, inclusief maaltijd en slaapgelegenheid
Ochtenden van maandag t/m vrijdag, 5u per dag, van 08.00 – 13.00 uur, inclusief maaltijd
Middagen op maandag, dinsdag en donderdag, 5 uur per dag, van 13.00 – 18.00 uur, inclusief slaapgelegenheid

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Twiske basisschool

We werken samen met basisschool De Twiskeschool in de Pandorinastraat. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

De sterke punten van Klavertje Vier!

  • Dagelijks een gezonde, lekkere en verantwoorde maaltijd (voor hele dag- en ochtendplaatsen)
  • Spannende natuurtuin: wroeten, zaadjes planten, zien groeien en bloeien, samen natuur beleven
  • We gaan er vaak op uit met de kinderen, waarbij we goed letten op de veiligheid
  • Extra activiteiten: muziek maken, thema-projecten, schilderen, je creatief uitleven
  • Pedagogisch coach en oudercontactmedewerker: we werken samen met pedagogische specialisten
  • Video-coach-begeleiding: met video interactie training besteden we aandacht aan de kwaliteit van onze inzet

Spelend leren met Uk & Puk

Er wordt gewerkt met het VVE thema-programma Uk & Puk. Dit pedagogische programma sluit aan bij de methodiek van de groepen 1 en 2 van de basisschool. Hierdoor maakt je kind een goede start op school. In het thema-programma Uk & Puk wordt de brede ontwikkeling van kinderen spelenderwijs gestimuleerd. Er is aandacht voor de taalontwikkeling, maar ook voor de sociale, cognitieve, lichamelijke en creatieve ontwikkeling van je kind. Onze pedagogisch medewerkers observeren en begeleiden om het spel te verrijken en te verdiepen. Daarbij is er aandacht voor de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin je kind zich prettig en thuis voelt.

Ontdekken & beleven

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal met verschillende uitdagend ingerichte speel- en ontdekhoeken. Er is bijvoorbeeld een huishoek, een ontdekhoek, een knutselhoek en een bouwhoek. Ook is er een leeshoek waar je  kind rustig kan lezen of  kan uitrusten. De speel- en ontdekhoeken worden per thema opnieuw ingericht.

Onze locatie

Er is een eigen buitenspeelruimte. Er is een zandbak, een speelhuisje en er is gelegenheid om te fietsen. Daarnaast is er een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen. Zo kan je kind samen met de andere kinderen heerlijk en veilig buitenspelen. Ook maken we regelmatig gebruik van het speellokaal, voornamelijk bij slecht weer. In de speelzaal kan je kind zich spelenderwijs motorisch ontwikkelen. Zo is er een bewegingsaanbod dat goed past bij de leeftijd.

Ouderbetrokkenheid

Voor een aantal uren per week is een oudercontactmedewerker aangesteld. Zij heeft een ruimte binnen de basisschool waar zij samen met ouders of met de ouder- en kindadviseur activiteiten organiseert of voorlichting geeft. Zo wordt je betrokken bij het onderwijs en krijgt je tips en kennis aangereikt om het onderwijs van je kind te ondersteunen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart