Klavertje Vier (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Klavertje Vier in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Daar komen spelen en leren samen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

  • 10 uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar, van 08.00 – 18.00 uur
  • Vestigingsadres: Stoombootweg 53 | Entree: Pandorinastraat 7-A (naast de Twiskeschool)

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Twiske basisschool

We werken samen met de Twiskeschool in de Pandorinastraat. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Uk & Puk

Er wordt gewerkt met het VVE thema-programma Uk & Puk. Dit pedagogische programma sluit aan bij de methodiek van de groepen 1 en 2 van de basisschool. Hierdoor maakt je kind een goede start op school. In het thema-programma Uk & Puk wordt de brede ontwikkeling van kinderen spelenderwijs gestimuleerd. Er is aandacht voor de taalontwikkeling, maar ook voor de sociale, cognitieve, lichamelijke en creatieve ontwikkeling van je kind. Onze pedagogisch medewerkers observeren en begeleiden om het spel te verrijken en te verdiepen. Daarbij is er aandacht voor de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin je kind zich prettig en thuis voelt.

Ontdekken & beleven

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal met verschillende uitdagend ingerichte speel- en ontdekhoeken. Er is bijvoorbeeld een huishoek, een ontdekhoek, een knutselhoek en een bouwhoek. Ook is er een leeshoek waar je  kind rustig kan lezen of  kan uitrusten. De speel- en ontdekhoeken worden per thema opnieuw ingericht.

Onze locatie

Er is een eigen buitenspeelruimte. Er is een zandbak, een speelhuisje en er is gelegenheid om te fietsen. Daarnaast is er een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen. Zo kan je kind samen met de andere kinderen heerlijk en veilig buitenspelen. Ook maken we regelmatig gebruik van het speellokaal, voornamelijk bij slecht weer. In de speelzaal kan je kind zich spelenderwijs motorisch ontwikkelen. Zo is er een bewegingsaanbod dat goed past bij de leeftijd.

Ouderbetrokkenheid

Voor een aantal uren per week is een oudercontactmedewerker aangesteld. Zij heeft een ruimte binnen de basisschool waar zij samen met ouders of met de ouder- en kindadviseur activiteiten organiseert of voorlichting geeft. Zo wordt je betrokken bij het onderwijs en krijgt je tips en kennis aangereikt om het onderwijs van je kind te ondersteunen.

Kennismaken?

Als je kennis wilt maken met de leukste dagopvang voor peuters, dan kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken (zie contactgegevens onder).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Uurtarief, contractvormen en de kinderopvangtoeslag

Klik hier voor informatie over onze uurtarieven, contractvormen en over de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Gegevens

Kaart