Klavertje Vier (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Klavertje Vier in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool Klavertje Vier. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Klavertje Vier is:

 • 5 dagen per week open
 • 52 weken per jaar open, dus ook in de schoolvakanties
 • Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag is deze locatie gesloten.

De openingstijden en de verschillende mogelijkheden voor plaatsing zijn:

 • Hele dagen op maandag, dinsdag en donderdag, 10 uur per dag, van 08.00 – 18.00 uur. (brengen tussen 08.00 – 08.30 uur, halen tussen 17.00 – 18.00 uur)
 • Halve dagen op woensdag en vrijdag van 08:00 – 13:30 uur. (brengen tussen 08.00 – 08.30 uur, halen om 13.30 uur)

Recht op een toeslag
Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Twiske basisschool

We werken samen met basisschool De Twiskeschool in de Pandorinastraat. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

De sterke punten van Klavertje Vier!

 • Dagelijks een gezonde, lekkere en verantwoorde maaltijd (voor hele dag- en ochtendplaatsen)
 • Spannende natuurtuin: wroeten, zaadjes planten, zien groeien en bloeien, samen natuur beleven
 • We gaan er vaak op uit met de kinderen, waarbij we goed letten op de veiligheid
 • Extra activiteiten: muziek maken, thema-projecten, schilderen, je creatief uitleven
 • Pedagogisch coach: we werken samen met pedagogische specialisten
 • Video-coach-begeleiding: met video interactie training besteden we aandacht aan de kwaliteit van onze inzet

Spelend leren met Peuterplein

We werken met het VVE-programma Peuterplein. Dit is een thematisch speel – leer programma gericht op kinderen van 0-4 jaar.
Peuterplein sluit aan op het Kleuterplein programma van groep 1 en 2 van de basisschool. Peuterplein richt zich op taalontwikkeling maar ook op de cognitieve, sociale, lichamelijke en creatieve ontwikkeling van je kindje. De kinderen zijn dagelijks naar hartenlust aan het spelen, zingen, knutselen en bewegen: veel activiteiten worden verbonden aan de thema’s uit het Peuterplein programma.
Onze pedagogisch medewerkers observeren en begeleiden om het spel te verrijken en te verdiepen. Daarbij is er aandacht voor de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin je kind zich prettig en thuis voelt.

Ontdekken & beleven

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal met verschillende uitdagend ingerichte speel- en ontdekhoeken. Er is bijvoorbeeld een huishoek, een ontdekhoek, een knutselhoek en een bouwhoek. Ook is er een leeshoek waar je  kind rustig kan lezen of  kan uitrusten. De speel- en ontdekhoeken worden per thema opnieuw ingericht.

Onze locatie

Er is een eigen buitenspeelruimte. Er is een zandbak, een speelhuisje en er is gelegenheid om te fietsen. Daarnaast is er een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen. Zo kan je kind samen met de andere kinderen heerlijk en veilig buitenspelen. Ook maken we regelmatig gebruik van het speellokaal, voornamelijk bij slecht weer. In de speelzaal kan je kind zich spelenderwijs motorisch ontwikkelen. Zo is er een bewegingsaanbod dat goed past bij de leeftijd.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.
Vestigingsadres is: Pandorinastraat 7-A (naast de Twiskeschool)

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Pandorinastraat 7A, 1035 VR Amsterdam
 •   06-28637334
 •   280086982 (LRKP-nummer)
 •   klavertjevier@combiwelvoorkinderen.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Noord
 • 10 uur open5,5 uur open
 • 52 weken open
 • 08.00 – 18.00   08:00 - 13:30   

Kaart