IJdoorn (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang IJdoorn in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool IJdoorn. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

IJdoorn heeft twee groepen die vijf uur per dag open zijn, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de schoolvakanties. De openingstijden zijn 08.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De IJdoorn

We werken samen met basisschool de IJdoorn. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Piramide

De kinderen kunnen zich optimaal ontwikkelen door middel van het Piramide themaprogramma. Dit programma loopt door naar de onderbouw op school. De Piramide methode gaat uit van de gedachte dat kinderen zich goed ontwikkellen door contact met de medewerkers en met andere kinderen. Er wordt veel aandacht besteed aan taal en andere vaardigheden.

De locatie

De voorschool heeft een ruim lokaal waar de peuters naar hartenlust kunnen spelen en leren. De ruimte is ingedeeld in hoeken: leeshoek, poppenhoek, bouwhoek en de knutselhoek. Er is een mooi speelplein om te spelen op veilige speeltoestellen en met veilig speelmateriaal. Vanzelfsprekend is er een zandbak.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.
Let op: de ingang van de voorschool is aan de kant van de Beemsterstraat!

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart