Voorschool de Poolster

Poolster (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang voorschool de Poolster in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool de Poolster. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool de Poolster is drie uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn 2 x 3 uur, in een mix van ochtenden en middagen van 8.15 – 11.15 uur en van 11.45 – 14.45 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Poolster

We werken samen met basisschool De Poolster. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk & Puk

De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool . Daardoor is voor je kind de stap naar de basisschool gemakkelijker. Ze komen er immers dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool. Op de Poolster wordt gewerkt met de VVE methode Uk & Puk.

Activiteiten, spelen en bewegen

We zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer, er is voldoende uitdagend spelmateriaal en er zijn volop mogelijkheden voor de kinderen om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat we ook naar buiten gaan met de kinderen en dat we met peuters beweegspelletjes doen. Zo wordt hun motorische ontwikkeling gestimuleerd.

Gezond tussendoortje en drinken

Gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom letten we er op dat het eten en drinken geen of weinig toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen bevatten. Verder zit er zo weinig mogelijk zout en vet in ons eten. In de loop van de ochtend of middag eten we met de kinderen een cracker of fruit.

Wennen

Iedereen moet wennen aan wat nieuws en vooral kinderen. Daarom hebben we bij de start van de voorschool een periode waarin we langzaam de aanwezigheid van je kind opbouwen. Zo kan het wennen aan de nieuwe omgeving, aan de andere kinderen en aan de pedagogisch medewerkers. Om vertrouwen te krijgen in de nieuwe situatie, is het belangrijk dat een van de ouders/verzorgers bij het wennen aanwezig is.

Contact met ouders/verzorgers

Door het geven van individuele aandacht zorgen we ervoor dat je kind door ons wordt gezien. Tijdens de dagelijkse overdracht vertellen we je over de bijzonderheden van de dag. Als je vragen heeft over de opvoeding of over het gedrag van je kind, proberen wij je goed te adviseren. Over de algemene zaken op de groep of op de locatie worden er ouderavonden georganiseerd.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Plejadenplein 40, 1033 VL Amsterdam
  •   0204920287
  •   182036789 (LRKP-nummer)
  •   vve.depoolster@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Noord
  • 2 x 3 uur (ochtend/middag mix)
  • 52 weken open
  • 08.15 – 11.15   11.45 – 14.45   

Kaart