Kinderboom (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Kinderboom in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s. Er is veel aandacht voor taal en de ontwikkeling van je kind.

 • De Kinderboom voorschool is vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar. De openingstijden zijn van 08.45 – 13.45 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Kinderboom

We werken samen met basisschool De Kinderboom (klik hier voor meer informatie over basisschool de Kinderboom). De methode voor de ontwikkeling van de peuters op de voorschool sluit goed aan op die van de onderbouw op de Kinderboom. Je kind gaat er op tijd wennen en kennismaken, waardoor de stap naar de basisschool makkelijker is.

Spelend leren met methodiek Kaleidoscoop

Op de Kinderboom wordt gewerkt met de methodiek Kaleidoscoop, dat zich richt op de brede ontwikkeling van je peuter; spelend leren spreken, luisteren, de woordenschat uitbreiden, sociale vaardigheden aanleren en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit gebeurt op een speelse wijze, voorop staat dat je kind plezier heeft en zich prettig voelt. De groep is voor het Kaleidoscoop programma ingedeeld in hoeken: een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. De leidsters hebben deze speel-leeromgeving op heldere en gestructureerde wijze ingericht. Het programma loopt door in de eerste twee groepen van de school, waarmee nauw wordt samengewerkt. Zo ziet je kind de school van binnen uit en raakt het ermee vertrouwd.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer in school, waar oudercontactmedewerkers activiteiten met ouders organiseren. Daardoor wordt u goed geïnformeerd over de thema’s waarmee je kind bezig is en welke activiteiten je zelf met je kind rond een thema kunt doen. Ook kun je tips krijgen over opvoeding en over het ondersteunen van de schoolloopbaan van je  kind.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent in de Kinderboom dan kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kunt u gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Adelaarsweg 113, 1021 BZ Amsterdam
 •   0204940798
 •   198694428 (LRKP-nummer)
 •   vve.dekinderboom@combiwel.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Noord
 • 5 uur open
 • 52 weken open
 • 08.45 – 13.45   

Kaart