Hommel (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang  de Hommel in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool de Hommel. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

De Hommel is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 40 weken per jaar. De openingstijden zijn van 08.30 – 13.30 uur.
We hebben bij de Olympiaschool ook Peutercombi voorschool de Blauwe Reiger. De Blauwe Reiger is 52 weken per jaar open.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Olympiaschool

We werken samen met basisschool de Olympiaschool. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze scholen, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk en Puk

We werken met het thema-programma Uk en Puk voor de brede ontwikkeling van je kind. Taalontwikkeling staat voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen. Zo is er onder andere een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. We hebben onze speel- en leeromgeving gezellig en gestructureerd ingericht. De aantrekkelijke materialen maken enthousiast om te spelen of te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld.

Buitenspeelruimte

Er wordt gebruik gemaakt van een buitenspeelruimte naast de school. Daar is een schoolplein waar een ruime zandbak staat en waar volop gelegenheid is om te spelen, te ravotten en te fietsen op de stevige driewielers.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer, waar de oudercontactmedewerker activiteiten voor en met ouders organiseert. Zo ben je op de hoogte van het programma en de thema’s waar je kind mee bezig is en kun je je kind daarin goed ondersteunen. Er zijn in de ouderkamer themabijeenkomsten, opvoedtrainingen en VVE Thuis bijeenkomsten. Daarnaast zijn er bijeenkomsten met de directeur of met de opvoedadviseur.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Stadionkade 113A, 1076 BN Amsterdam
  •   06-34106058
  •   215888972 (LRKP-nummer)
  •   vve.dehommel@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Zuid
  • 5 uur open
  • 40 weken open
  • 08.30 – 13.30   

Kaart