Hommel (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang  de Hommel in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

De Hommel is vijf dagen per week open van 08.30 – 13.30 uur, gedurende 40 weken per jaar.
We hebben bij de Olympiaschool ook Peutercombi voorschool de Blauwe Reiger. De Blauwe Reiger is 52 weken per jaar open.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Olympiaschool

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Puk en Ko

De Hommel  is gevestigd in één van de twee poortgebouwtjes van de Olympiaschool. De groep wordt begeleid door twee leidsters. De voorschool werkt met het programma Puk en Ko dat doorloopt in de Olympiaschool. Samen met de groepen 1 en 2 van deze basisschool vormen zij een VVE. Voorschool de Blauwe Reiger is ook gekoppeld aan de Olympiaschool; er wordt gewerkt met één wachtlijst voor de Blauwe Reiger en de Hommel samen.

Doel van dit programma is om de ontwikkeling van taal, sociale communicatieve vaardigheden en het beginnend rekenen binnen de brede ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. De ontwikkeling van taal staat centraal in het programma. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen op de speelzaal. De voorschool werkt regelmatig met een thema, soms ook in samenwerking met de school. De ruimte in de speelzaal is ingedeeld in hoeken: een zandtafel, een poppenhoek, een bouwhoek en een glijbaan in de ruimte. Het gebouw valt onder monumentenzorg en dat is te zien aan de vele ramen die een fijn licht geven.

Buitenspeelruimte

Er wordt gebruik gemaakt van een buitenspeelruimte naast de school. Daar is een schoolplein waar een ruime zandbak staat en waar volop gelegenheid is om te spelen, te ravotten en te fietsen op de stevige driewielers.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer, waar de oudercontactmedewerker activiteiten voor en met ouders organiseert. Zo ben je op de hoogte van het programma en de thema’s waar je kind mee bezig is en kun je je kind daarin goed ondersteunen. Er zijn in de ouderkamer themabijeenkomsten, opvoedtrainingen en VVE Thuis bijeenkomsten. Daarnaast zijn er bijeenkomsten met de directeur of met de opvoedadviseur.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent in de Hommel kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Stadionkade 113A, 1076 BN Amsterdam
  •   06-34106058
  •   215888972 (LRKP-nummer)
  •   vve.dehommel@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Zuid
  • 5 uur open
  • 40 weken open
  • 08.30 – 13.30   

Kaart