Binnen kijken bij:

De Krijtmolen (BSO)

Molenwijk 8 (1035 EE Amsterdam Noord) 5 uur open Onbekend 40 weken open

BSO De Krijtmolen in Amsterdam Noord

BSO de Krijtmolen is gelegen aan Molenwijk 8 in een groene omgeving in Amsterdam Noord. Het is gevestigd in de nieuwe aanbouw van basisschool MKC De Krijtmolen. Na schooltijd, op de vrije middagen en in de schoolvakanties zorgen wij dat je kind veilig en met plezier wordt opgevangen, kan spelen met andere kinderen of in alle rust een boek kan lezen of een spelletje kan doen. Ook gaan we graag naar buiten om te sporten of te spelen.

Middel 206

Adres

De Krijtmolen
BSO
Molenwijk 8
1035 EE Amsterdam
Stadsdeel Noord

Contact opnemen

Bel met: 06-42360028
Mail De Krijtmolen
Schrijf je kind in
LRKP-nummer: 370026913
Inspectierapport

Praktische informatie

Samenwerking met de school / Dagindeling

Samen richting MKC de Krijtmolen

Bij MKC de Krijtmolen wordt intensief samengewerkt. De Montessori methode komt terug in de BSO. Het ontdekken van talenten stopt niet bij onderwijs maar gaat door in de groep van de BSO. We willen een krachtige en inspirerende omgeving bieden waar kinderen optimaal kunnen ontwikkelen in een doorgaande pedagogische lijn.

MKC De Krijtmolen wil hiermee een krachtige en inspirerende omgeving bieden waar kinderen hun talenten kunnen ontdekken en optimaal kunnen ontwikkelen in een doorgaande pedagogische lijn van 2 tot 13 jaar. Op Peutercombi voorschool de Krijtmolen bieden wij VVE aan.

Activiteiten, spelen en bewegen

Activiteiten, spelen en bewegen

Het schoolplein is avontuurlijk ingericht met uitdagende speeltoestellen. Er is een grote, afgeschermde buitenruimte waar grote bomen worden afgewisseld met moestuintjes, een perenboom en vruchtenstruiken. De oudere kinderen kunnen spelen op het grote grasveld en gebruik maken van de wijkspeeltuin. Ook is er een spiksplinternieuwe binnenruimte met een unieke beweegmuur. We vinden bewegen belangrijk en met onze beweegmuur kunnen kinderen individueel of met groepjes samenwerken en via balmateriaal opdrachten te voeren.

Daarnaast kan de BSO gebruik maken van creatieve faciliteiten van school zoals de atelierruimte. We organiseren ook uitstapjes buiten de deur zoals een bezoek aan kinderboerderij Diereneiland en aan de bibliotheek. Bij BSO Krijtmolen zorgen we voor een gezellige en ontspannen sfeer. Er is voldoende uitdagend spelmateriaal en er zijn volop mogelijkheden voor de kinderen om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen.

Contact met ouders/verzorgers

Door het geven van individuele aandacht zorgen we ervoor dat je kind door ons wordt gezien. Tijdens de dagelijkse overdracht vertellen we je over de bijzonderheden van de dag. Als je vragen hebt over de opvoeding of over het gedrag van je kind, proberen wij je goed te adviseren. Over de algemene zaken op de groep of op de locatie worden er ouderavonden georganiseerd.

Openingstijden

Onbekend

Sluitingsdagen 2021

Sluitingsdagen

Je kunt het hele jaar door een beroep doen op de opvang, met uitzondering van onderstaande dagen, waarop we gesloten zijn. Feest- en andere vooraf aangekondigde sluitingsdagen zijn in het uurtarief verwerkt, je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het aantal uren van de plaatsingsovereenkomst.

Sluitingsdagen 2021

 • 01 Januari – Nieuwjaarsdag
 • 5 April – 2e Paasdag
 • 27 April – Koningsdag
 • 13 Mei – Hemelvaartsdag
 • 14 Mei – Dag na Hemelvaartsdag
 • 24 Mei – 2e Pinksterdag
 • 16 September – Studiedag Combiwel voor Kinderen
 • 24 December – sluitingsdag (m.u.v. KDV en BSO Houthaven)
 • 31 December  – sluitingsdag (m.u.v. KDV en BSO Houthaven)
Tarieven

Tarieven

Vanaf januari 2021 gelden onderstaande uurtarieven. Alle tarieven zijn inclusief maaltijden, fruit, gezonde tussendoortjes, drinken en luiers. Feestdagen en aangekondigde sluitingsdagen zijn in het tarief verwerkt. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor de uren van de plaatsingsovereenkomst. De verschillen tussen de uurtarieven van locaties komen voort uit de werkelijke kosten die gemaakt worden om de opvang conform de Wet Kinderopvang aan te kunnen bieden.

(*We spreken over bruto uurprijzen, want door toeslagen is de netto uurprijs (dat wat het werkelijk kost) meestal lager)

Bruto* uurprijs Peutercombi voorscholen

 • Peutercombi voorschool zonder warme maaltijd per uur: € 8,96

Bruto* uurprijs Kinderdagverblijven (baby- en peutergroepen)

 • Hele dagen KDV (inclusief warme maaltijd) per uur: € 9,31
Toeslagen & Vergoedingen

Kinderopvangtoeslag via Belastingdienst

Gaat je kind naar de opvang en je studeert of werkt (beiden)? Dan kun je  maandelijkse Kinderopvangtoeslag ontvangen via de Belastingdienst. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie op: de website van de Belastingdienst.
(Let op: Gaat je kind naar de Peutercombi voorschool en kom je niet in aanmerking voor de Kinderopvangtoeslag, dan kun je de Gemeentetoeslag krijgen. Zie onder.)

Proefberekening maken?
Klik op: proefberekening.

Wijzigt je inkomen?
Wijzig dan ook je tegemoetkoming. De Belastingdienst rekent namelijk jaarlijks met je af door middel van uw aangifte.


Gemeentetoeslag voorschool, voor ouders die geen Kinderopvangtoeslag krijgen

Gaat je kind naar onze Peutercombi voorschool of naar een peutergroep op een kinderdagverblijf en heb je geen recht op de Kinderopvangtoeslag? Dan krijg je een vergoeding van de gemeente. Deze vergoeding van de gemeente is:

 • voor peuters vanaf 2 jaar oud
 • maximaal voor 16 uur per week op een 40 weken locatie

Proefberekening maken voor een indicatie van de kosten?
De gemeente heeft een handige rekentool op haar website
> Klik voor rekentool 2021 gemeente.

Gezinsinkomen doorgeven
Omdat wij de Gemeentevergoeding voor je aanvragen en wij deze direct in mindering brengen op de factuur, hebben wij bij plaatsing een verklaring en een bewijs van het (gezins)inkomen nodig.


Minimum inkomen en je kind zit op de voorschool? Je hebt recht op korting en scholierenvergoeding!

Korting 
Als je een minimum inkomen hebt en je kind gaat naar de voorschool, dan krijg je 50 eurocent korting per uur. Om deze korting te kunnen geven vragen wij je aan te tonen dat je minder dan 120% van het landelijk gemiddeld minimuminkomen ontvangt. Dat kan op twee manieren:
1. Met de Stadspas van je kind. Heeft de Stadspas van je kind een groene stip, dan heb je recht op de korting. Wij vragen dan om een kopie van de stadspas (voor en achterkant).
2. Met de IB verklaring van de Belastingdienst. Deze kun je op de website van de Belastingdienst opvragen.

Extra scholierenvergoeding 

Gaat je peuter naar de voorschool en heb je een minimuminkomen, dan kun je van de gemeente 250 euro krijgen voor de aanschaf van spullen voor je kind of voor een sportvereniging of zwemles.
klik en lees over de scholierenvergoeding