Bockesprong (Peutercombi voorschool) groep A en B

Kinderopvang de Bockesprong in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

In totaal heeft de Bockesprong vier groepen:

  • De A en B groepen zijn elk drie uur per dag geopend in een ochtend/middag combinatie, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar.
  • De andere groepen zijn vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 40 weken per jaar (ga naar de pagina van groepen C en D).

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Notenkraker en De Nautilus

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Puk en Ko

De voorschool werkt met het programma Puk en Ko. Puk en Ko is een totaalprogramma dat zich richt op de brede ontwikkeling van peuters. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er in Puk en Ko aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen op de voorschool.

Spelen in een uitdagende omgeving is één van de essenties van de Puk en Ko-methode. Zo is er onder andere een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken/kleurhoek. De leidsters hebben deze speel- en leeromgeving gezellig en gestructureerd ingericht. De aantrekkelijke materialen maken kinderen enthousiast om te spelen of leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld.

De leidsters van de voorschool en de leerkrachten van groep 1 en 2 van zowel basisschool De Nautilus als basisschool de Notenkraker hebben regelmatig contact met elkaar. Per schooljaar stemmen de voorschoolleidsters en de kleuterleerkrachten een aantal thema’s op elkaar af. Wanneer een kind geplaatst is op 1 van beide basisscholen kan het geleidelijk aan wennen en vindt er een overdracht plaats.

Buitenruimte

De peuters maken samen met de peuters van KDV de Bockesprong gebruik van het speelplein op de begane grond. Er is een zandbak, een speelhuisje,een glijbaan en voldoende buitenspeelmateriaal om lekker te kunnen spelen.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer, waar de oudercontactmedewerker activiteiten voor en met ouders organiseert. Zo ben je op de hoogte van het programma en de thema’s waar je kind mee bezig is en kun je je kind daarin goed ondersteunen. Er zijn in de ouderkamer themabijeenkomsten, opvoedtrainingen en VVE Thuis bijeenkomsten. Daarnaast zijn er bijeenkomsten met de directeur of met de opvoedadviseur.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart