€ 250 scholierenvergoeding voorschool voor ouders met krappe beurs

Ouders met minimuminkomen hebben recht op scholieren vergoeding Peutercombi voorschool

Een meevaller voor ouders met een laag inkomen en met een kind op onze Peutercombi voorschool! De gemeente heeft besloten dat ouders met een minimuminkomen in aanmerking komen voor een scholierenvergoeding als hun kind naar de peuteropvang gaat. Ouders hebben vanaf 2018 recht op 250 euro per kind per jaar.

De gemeente wil dat ouders met een laag inkomen hun kind naar de voorschool brengen. Vanaf 2018 gaat de nieuwe wet Kinderopvang in en verdwijnt het verschil tussen  peuterspeelzalen en kinderopvang. De gratis peuterspeelzalen in Amsterdam worden omgevormd tot kinderopvang. Ouders betalen voor deze opvang een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Wie een hoog inkomen heeft betaalt meer dan de gezinnen met een laag inkomen. (De kosten vallen voor de meeste gezinnen mee. Bereken uw kosten met de rekentool van de gemeente).

De scholierenvergoeding van de gemeente is een extra vergoeding voor gezinnen met een minimum inkomen.

Klik hier voor het aanvragen van deze extra vergoeding op: https://www.amsterdam.nl/werk-inkomen/pak-je-kans/voorschoolvergoeding/

Wethouder Onderwijs Simone Kukenheim: “Amsterdam zou de bijdrage voor kinderopvang voor ouders met een minimuminkomen het liefst op nul zetten, maar dat is in strijd met de door het Rijk vastgestelde regels. Daarom kiest het college ervoor deze ouders tegemoet te komen met een scholierenvergoeding van 250 euro per jaar. Deze is breed inzetbaar voor bijvoorbeeld kleding, speelgoed en vervoerskosten.”

Bron: gemeente Amsterdam

Leuk! Onze Spelinlopen, voor u en uw kind

Spelinloop voor ouder en kind

Leuk! Onze Spelinlopen, voor u en uw kind

Heb je een kind tot 4 jaar? Dan kun je naar een spelinloop van Combiwel! Deze zijn vrij toegankelijk, je hoeft je niet in te schrijven en er niet voor te betalen. In de spelinloop kunnen de kinderen samen spelen en kunnen de ouders met elkaar kennis maken. Terwijl je kind plezier maakt en het leerzame speelgoed van de voorschool ontdekt, kun je praten over je kind of vragen stellen aan onze medewerkers.

Ouders en kinderen zijn van harte welkom!

 

 

 

 

Adressen, dagen en tijden:
(In de schoolvakanties is er geen spelinloop) 

> Peutercombi voorschool Koko en Borre, Eerste Jan van der Heijdenstraat 161
Maandagmiddag  van 14.00 – 16.00 uur

> Kindcentrum Potgieter, Potgieterstraat 34
Dinsdagochtend van 10.00 – 12.00 uur

> Peutercombi voorschool Balibar, Rustenburgerstraat 236
Woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur

> Kinderdagverblijf Tuimelaar, Baarsjesweg 145
Woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur

> Peutercombi voorschool Het Vlindertje, Nic. Beetsstraat 40
Woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur

> Peutercombi voorschool De Blauwe Reiger, Stadionkade 113-C
Woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur

> Wachterliedpaviljoen, Wachterliedplantsoen 1-3
Donderdagochtend van 10.00-12.00 uur

> Kindcentrum Houthaven, Revaleiland 1 (3e verdieping)
Vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur

Waarderingscijfer 8.1 van klanten Combiwel voor kinderen

Ouders die in november 2016 het Klant Tevredenheid Onderzoek hebben ingevuld geven Combiwel voor kinderen een gemiddeld rapportcijfer van 8.1! Een fantastisch compliment voor onze medewerkers en voor onze dienstverlening. Dit cijfer is tot stand gekomen nadat 371 klanten de enquête voor het onderzoek ingevuld hebben. Een aantal dat een representatief beeld geeft van de mening van onze klanten.  Lees meer