Binnen kijken bij:

Breek (BSO)

Monnikendammerplantsoen 12A (1023 EL Amsterdam Noord) 40 weken 50 weken open

Buiten BSO kinderopvang De Breek in Amsterdam Noord – Nieuwendam

BSO de Breek is gehuisvest in het gebouw van speeltuinvereniging Nieuwendam. Hier is één grote ruimte die onderverdeeld is in een natte ruimte met keuken waar eten klaar gemaakt wordt. De grote ruimte is ingedeeld met hoeken, huishoudhoek, bouwhoek, leeshoek en knutselruimte. Bij BSO de Breek komen kinderen van meerdere scholen bij elkaar. De meeste kinderen zien elkaar op vaste dagen in een vaste zetting. Omdat scholen verschillend uitkomen eten en drinken de kinderen van dezelfde school met elkaar. Horen elkaars verhalen en gaan daarna afspraken maken met wie en waar ze gaan spelen. Als iedereen op de BSO is gearriveerd wordt door de pmers een spelactiviteit aangeboden of gaan kinderen met de eigen vriendjes of vriendinnetjes spelen. Samen met Stichting de Spin organiseren we tijdens de vakanties leuke activiteiten waaraan BSO en wijkkinderen meedoen.

Middel 206

Adres

Breek
BSO
Monnikendammerplantsoen 12A
1023 EL Amsterdam
Stadsdeel Noord

Contact opnemen

Bel met: 020-6326719 ma t/m do middag, 06-34105935 ma t/m vr
Mail Breek
Schrijf je kind in
LRKP-nummer: 301832249
Inspectierapport

Praktische informatie

Samenwerking met de school / Dagindeling

Voor Montessorischool Boven ’t IJ (kampina) en Vrije school Kairos

Kinderen kunnen worden opgehaald bij de basisscholen: Montessorischool Boven ’t IJ (locatie Kampina) en de Vrije school Kairos. Als het voor de kinderen te ver lopen is, dan worden ze opgehaald met een bus(je) of kinderbakfiets.

Activiteiten, spelen en bewegen

Buiten spelen

Vooral buiten spelen is populair. De speeltuin is natuurlijk onze buitenruimte waar avontuurlijk en natuurlijk materiaal te vinden is die uitdagend is voor alle leeftijden.

Voor de jongste kinderen een eigen speelhuis, schommel en grote zandbak met water. Voor de oudere kinderen zijn er uitdagende speeltoestellen en voetbalplek. In de zomer kan het badje aan en kunnen kinderen onder toezicht spelen met water.

Er is een moestuin die samen met de kinderen wordt onderhouden. Er is een huttenbouw plek die wekelijks open is voor de BSO. De natuur is belangrijk en we ontdekken veel over kriebelbeestjes tot gezonde planten die je kan eten.

In de natuur buiten ontdekken & beleven | spelen & sporten!

De Breek ligt naast een prachtig park. Dus zullen we regelmatig met je kind in dit park te vinden zijn. Dan gaan we sporten, activiteiten doen, lekker bewegen, spelletjes spelen en de natuur ontdekken. Daarmee zijn we echt een ‘buiten BSO’. Dit wil zeggen dat je kind een groot deel van de tijd zal doorbrengen in de natuur. Zowel in de omliggende parken als in de naastgelegen speeltuin. Vanzelfsprekend zijn we er zelf altijd bij om op je kind te letten.

Openingstijden

Sluitingsdagen 2021

Sluitingsdagen

Je kunt het hele jaar door een beroep doen op de opvang, met uitzondering van onderstaande dagen, waarop we gesloten zijn. Feest- en andere vooraf aangekondigde sluitingsdagen zijn in het uurtarief verwerkt, je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het aantal uren van de plaatsingsovereenkomst.

Sluitingsdagen 2021

 • 01 Januari – Nieuwjaarsdag
 • 5 April – 2e Paasdag
 • 27 April – Koningsdag
 • 13 Mei – Hemelvaartsdag
 • 14 Mei – Dag na Hemelvaartsdag
 • 24 Mei – 2e Pinksterdag
 • 16 September – Studiedag Combiwel voor Kinderen
 • 24 December – sluitingsdag (m.u.v. KDV en BSO Houthaven)
 • 31 December  – sluitingsdag (m.u.v. KDV en BSO Houthaven)
Tarieven

Tarieven

Vanaf januari 2021 gelden onderstaande uurtarieven. Alle tarieven zijn inclusief maaltijden, fruit, gezonde tussendoortjes, drinken en luiers. Feestdagen en aangekondigde sluitingsdagen zijn in het tarief verwerkt. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor de uren van de plaatsingsovereenkomst. De verschillen tussen de uurtarieven van locaties komen voort uit de werkelijke kosten die gemaakt worden om de opvang conform de Wet Kinderopvang aan te kunnen bieden.

(*We spreken over bruto uurprijzen, want door toeslagen is de netto uurprijs (dat wat het werkelijk kost) meestal lager)

Bruto* uurprijs Peutercombi voorscholen

 • Peutercombi voorschool zonder warme maaltijd per uur: € 8,96

Bruto* uurprijs Kinderdagverblijven (baby- en peutergroepen)

 • Hele dagen KDV (inclusief warme maaltijd) per uur: € 9,31
Toeslagen & Vergoedingen

Kinderopvangtoeslag via Belastingdienst

Gaat je kind naar de opvang en je studeert of werkt (beiden)? Dan kun je  maandelijkse Kinderopvangtoeslag ontvangen via de Belastingdienst. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie op: de website van de Belastingdienst.
(Let op: Gaat je kind naar de Peutercombi voorschool en kom je niet in aanmerking voor de Kinderopvangtoeslag, dan kun je de Gemeentetoeslag krijgen. Zie onder.)

Proefberekening maken?
Klik op: proefberekening.

Wijzigt je inkomen?
Wijzig dan ook je tegemoetkoming. De Belastingdienst rekent namelijk jaarlijks met je af door middel van uw aangifte.


Gemeentetoeslag voorschool, voor ouders die geen Kinderopvangtoeslag krijgen

Gaat je kind naar onze Peutercombi voorschool of naar een peutergroep op een kinderdagverblijf en heb je geen recht op de Kinderopvangtoeslag? Dan krijg je een vergoeding van de gemeente. Deze vergoeding van de gemeente is:

 • voor peuters vanaf 2 jaar oud
 • maximaal voor 16 uur per week op een 40 weken locatie

Proefberekening maken voor een indicatie van de kosten?
De gemeente heeft een handige rekentool op haar website
> Klik voor rekentool 2021 gemeente.

Gezinsinkomen doorgeven
Omdat wij de Gemeentevergoeding voor je aanvragen en wij deze direct in mindering brengen op de factuur, hebben wij bij plaatsing een verklaring en een bewijs van het (gezins)inkomen nodig.


Minimum inkomen en je kind zit op de voorschool? Je hebt recht op korting en scholierenvergoeding!

Korting 
Als je een minimum inkomen hebt en je kind gaat naar de voorschool, dan krijg je 50 eurocent korting per uur. Om deze korting te kunnen geven vragen wij je aan te tonen dat je minder dan 120% van het landelijk gemiddeld minimuminkomen ontvangt. Dat kan op twee manieren:
1. Met de Stadspas van je kind. Heeft de Stadspas van je kind een groene stip, dan heb je recht op de korting. Wij vragen dan om een kopie van de stadspas (voor en achterkant).
2. Met de IB verklaring van de Belastingdienst. Deze kun je op de website van de Belastingdienst opvragen.

Extra scholierenvergoeding 

Gaat je peuter naar de voorschool en heb je een minimuminkomen, dan kun je van de gemeente 250 euro krijgen voor de aanschaf van spullen voor je kind of voor een sportvereniging of zwemles.
klik en lees over de scholierenvergoeding