Leestijd: 2 minuten

Deel dit artikel:

Startschot IKC Amsterdam West

Leestijd: 2 minuten

Basisscholen Onze Amsterdamse school (AMOS) en De Spaarndammerhout (AWBR) gaan samen met kinderopvangorganisatie Combiwel voor Kinderen verder als IKC.

Wat een unieke uitdaging! Combiwel voor Kinderen directeur Bjørn Huysman en schooldirecteuren Elize Jong en Gerard Prenger tekenden een duurzame samenwerkingsovereenkomst met elkaar. De komende jaren gaan de twee scholen én de kinderopvangorganisatie hun samenwerking intensiveren om kinderen van 0-13 jaar binnen het gebouw bij de Houthavens maximaal te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Kinderopvangteams en schoolteams zullen meer en meer als één team werken om kinderen te begeleiden bij hun ontwikkeling. Ook de zorgstructuur rondom ouder en kind wordt nauw betrokken bij deze stappen. Elke school heeft een eigen signatuur. Samen met de kinderopvang start nu de mooie uitdaging om vanuit één grote gemene deler, en zonder verlies aan identiteit, kinderen maximale kansen te bieden. Tegelijkertijd hebben ouders qua schoolprofiel wat te kiezen en kunnen zij terecht bij één loket.

Het is heel bijzonder om met De Amsterdamse School én De Spaarndammerhout een uniek traject in te gaan waarbij wij als partners kinderen van 0-13 jaar maximaal willen ondersteunen. Combiwel voor Kinderen zet daarvoor pedagogisch medewerkers zowel van de 0-4 jarigen opvang als vanuit de BSO in die tijdens schooltijd leerkrachten (zonder kosten school) ondersteunen in het ontwikkelen van de kinderen. Samen creëren wij één doorgaande lijn voor kinderen’, aldus Bjørn Huysman van Combiwel voor Kinderen.

Vreedzame school
Inclusie en kansengelijkheid delen de drie organisaties als passie en het gedeelde uitgangspunt is de vreedzame school. Besturen en directies van alle partijen steunen deze ontwikkeling van harte. Zij feliciteren alle betrokken collega’s die, na gedegen voorbereiding, dit startpunt als resultaat met elkaar hebben bereikt.

Deel dit artikel:

Relevant nieuws

Spelend- en bewegend leren thuis voor ouders

Leestijd: < 1 minuut Bewegend leren is effectief. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen, wat het…

Lees meer   

Dag van de Voorschool – woensdag 17 april 2024

Leestijd: < 1 minuut Op woensdag 17 april vindt de jaarlijkse Dag van de Voorschool plaats. Op deze open…

Lees meer   

Activiteiten inspiratie voor de extra lange kerstvakantie

Leestijd: 2 minuten Een extra week vakantie voor de BSO kinderen. De één zal een gat in de…

Lees meer   

Wijziging rekeningnummer vanaf 1 januari 2022

Leestijd: < 1 minuut Per 1 januari 2022 wijzigt het rekeningnummer van Combiwel voor kinderen. De laatste automatische incasso…

Lees meer   

logo-combiwel-voor-kinderen