Leestijd: 2 minuten

Deel dit artikel:

Start vorming IKC De Bekkers Amsterdam Noord

Leestijd: 2 minuten

Met de handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst, verwelkomt De Bekkerschool (ASKO) Kinderopvang Combiwel voor Kinderen als nieuwe duurzame partner op de vorming van een integraal kindcentrum. Naast het bieden van meerdere voorschoolgroepen zal Combiwel voor Kinderen vanaf het nieuwe schooljaar een BSO starten.

Directeur van De Bekkersschool Riemke de Vries: ”Het Kindcentrum is een plek in de buurt waar iedereen zich welkom voelt. Een plek waar we elkaar ontmoeten, elkaar ondersteunen en waar we van en met elkaar leren! Een plek waar iedereen mag zijn wie hij is, waar iedereen er bij hoort en waar iedereen meedoet”.

Talentontwikkeling
Kinderen van 2-12 jaar krijgen bij IKC De Bekkersschool de tijd en de ruimte om al hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zij maken eigen keuzes en nemen hiermee verantwoordelijk voor hun eigen leerproces. Ook is er ruimte voor de ontwikkeling van ouders. Zo zijn er cursussen in de Nederlandse taal, workshops over opvoedingsthema’s, workshops over gezonde voeding, mediawijsheid en seksuele opvoeding.

Doorgaande leerlijn
De Bekkersschool en Combiwel voor Kinderen gaan intensief kleuters en peuters met elkaar laten leren en spelen en creëren hiermee, nog meer dan al het geval was, een doorgaande leerlijn. Pedagogisch medewerkers van de BSO zullen extra uren worden ingezet om kinderen binnen schooltijd te ondersteunen daar waar zij een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Één team
De komende jaren zal IKC De Bekkersschool zich ontwikkelen als één team waarbij kinderen van 2-13 jaar maximaal ondersteund worden in hun ontwikkeling. Directies van beide organisaties juichen deze stap toe en zien dat deze positieve ontwikkeling voor kinderen in de wijk tot meer kansengelijkheid en inclusie zal leiden.

Deel dit artikel:

Relevant nieuws

Spelend- en bewegend leren thuis voor ouders

Leestijd: < 1 minuut Bewegend leren is effectief. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen, wat het…

Lees meer   

Dag van de Voorschool – woensdag 17 april 2024

Leestijd: < 1 minuut Op woensdag 17 april vindt de jaarlijkse Dag van de Voorschool plaats. Op deze open…

Lees meer   

Activiteiten inspiratie voor de extra lange kerstvakantie

Leestijd: 2 minuten Een extra week vakantie voor de BSO kinderen. De één zal een gat in de…

Lees meer   

Wijziging rekeningnummer vanaf 1 januari 2022

Leestijd: < 1 minuut Per 1 januari 2022 wijzigt het rekeningnummer van Combiwel voor kinderen. De laatste automatische incasso…

Lees meer   

logo-combiwel-voor-kinderen