Echte boer las voor op nationale voorleesdagen

Echte boer las voor op nationale voorleesdagen

Onze Combiwel voor kinderen locaties deden weer mee aan de Nationale Voorleesdagen, dit jaar met het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij!’. Hier de foto’s en een verslag van VVE Olleke Bolleke.

Boerenoverall, klompen, hoed en een zakdoek om zijn nek

“Helaas dit jaar geen Burgemeester op voorleesvisite bij VVE Olleke Bolleke, maar wel een echte boer die kwam voorlezen. Hij had een echte boerenoverall, klompen, hoed en een zakdoek om zijn nek. De kinderen waren geboeid aan het luisteren en ‘hielpen’ de boer met het benoemen van de dieren en welke geluiden deze dieren maken. Bovendien weten de kinderen ook dat een paard benen en een hoofd heeft. In de klas was een heuse boerderij gemaakt met hooi, aardappelen, winterpenen, uien, takken en natuurlijk kruiwagens om alles te vervoeren. Op de gang staat de zandbak en daar zaten ook allemaal dieren, zand en water in. De kinderen konden veel ontdekken: voelen, ruiken, horen en dan ook nog een lekker ontbijtje proeven in je pyjama of nachtjaponnetje.
Het was weer een superleuke dag voor de kinderen, maar ook voor de leidsters, want ik heb er zelf ook weer van genoten.

Volgend jaar weer!
Paulien Smit

Echte boer las voor op nationale voorleesdagenEchte boer las voor op nationale voorleesdagenEchte boer las voor op nationale voorleesdagenEchte boer las voor op nationale voorleesdagenEchte boer las voor op nationale voorleesdagen