Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de GGD. Bekijk voor meer informatie ook de pagina’s van het RIVM en de Rijksoverheid. De overheid maakt steeds een afweging van het risico van besmetting en de impact van de maatregel op het maatschappelijk leven. Ook Combiwel weegt af hoe we u als klant kunnen blijven helpen, het bedrijf gezond houden en gelijktijdig verdere verspreiding van het virus beperken.

Bericht 15 december – opnieuw strenge lockdown – scholen en kinderopvang dicht

Kinderopvang en scholen gaan dicht met ingang van woensdag 16 december tot en met tenminste 17 januari 2021. Dit liet premier Rutte gisteravond weten tijdens zijn persconferentie vanuit het Torentje. De besmettingscijfers gaan de verkeerde kant op en het Kabinet wil bewegingen en contactmomenten tot een minimum terugbrengen. Sluiting van onderwijs en kinderopvang draagt hier aan bij.

Combiwel voor Kinderen biedt dus geen reguliere opvang meer, maar wel noodopvang aan ouders die werkzaam zijn in een cruciaal beroep. De complete lijst met cruciale beroepen staat op de website van Rijksoverheid. 

Bent u klant van ons en wilt u uw kind aanmelden voor de noodopvang, neem dan per mail contact op met de locatie van uw kind.

Bericht 24 juli – Vakantie en quarantainerichtlijnen

Hopelijk geniet iedereen van een heerlijke vakantieperiode. Voor degenen die naar het buitenland op vakantie gaan, of misschien al zijn geweest, willen wij graag de volgende RIVM richtlijnen/regels extra onder de aandacht brengen:

Wat zijn de regels voor kinderen die op vakantie zijn geweest in landen met een oranje of rood reisadvies?

Vanuit de overheid wordt afgeraden om op vakantie te gaan naar ‘oranje landen’, voor ‘rode landen’ geldt een negatief reisadvies. Wie toch terugkomt uit een oranje of rood land, wordt dringend geadviseerd 14 dagen in quarantaine te gaan. De quarantaine geldt ook voor kinderen van boven de 12 jaar. Omdat kinderen tot en met 12 jaar nauwelijks een rol spelen bij besmetting met COVID-19, geldt voor hen de uitzondering dat zij wel naar de kinderopvang en school mogen en aan sportactiviteiten mogen deelnemen. Zij mogen dan de eerste 14 dagen echter niet door hun ouders worden gebracht. Betekent dit dat jouw kind dan niet naar de opvang kan komen, dan kan ook geen restitutie van de ouderbijdrage plaatsvinden over die periode.

Wat zijn de regels voor ouders die op vakantie zijn geweest in landen met een oranje reisadvies?

Het wordt afgeraden om op vakantie te gaan naar ‘oranje landen’, voor ‘rode landen’ geldt een negatief reisadvies. Ouders die toch terugkomen uit een oranje of rood land, worden dringend geadviseerd om 14 dagen in quarantaine te blijven. Zij moeten dus thuis blijven en mogen ook niet naar de kinderopvang komen. Voor eventueel halen en brengen van kinderen tot en met 12 jaar zullen ze anderen moeten vragen.

Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en de kinderopvang vind je op de website van Rijksoverheid.

Bericht 17 juni – Aanpassing richtlijnen RIVM m.b.t. neusverkoudheid

Op 17 juni is het advies van het RIVM voor kinderen met neusverkoudheid aangepast. Kinderen tot 6 jaar met een neusverkoudheid zonder koorts mogen naar de dagopvang en de BSO, behalve als zij een contact zijn van een patiënt met de corona-infectie of komen uit een gezin waar een volwassen gezinslid klachten heeft die passen bij het coronavirus. Voor meer informatie zie website RIVM.

Bericht 20 mei – Bso’s vanaf 8 juni weer helemaal open

Op 19 mei heeft het kabinet bekendgemaakt dat vanaf maandag 8 juni de basisscholen en de buitenschoolse opvang weer helemaal opengaan. Goed nieuws! Ook onze Bso’s gaan dan weer helemaal open wat betekent dat de kinderen weer op hun normale, vertrouwde dagen worden opgevangen.