Zeven Zeeën (Peutercombi voorschool) groep C

Kinderopvang De Zeven Zeeën in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Er zijn drie groepen bij de Zeven Zeeën:

  • Deze pagina gaat over groep C. Deze is tien uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar. De openingstijden zijn van 08.00 – 18.00 uur.
  • De andere twee groepen zijn drie uur per dag geopend, in een ochtend/middag combinatie, vijf dagen per week, gedurende 40 weken per jaar. (klik hier en ga naar de pagina van de groepen A en B)

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Zeven Zeeën

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Uk & Puk

Er wordt gewerkt met het VVE thema-programma Uk & Puk. Dit pedagogische programma sluit aan bij de methodiek van de groepen 1 en 2 van basisschool De Zeven Zeeën. Op deze wijze ontstaat een doorgaande lijn van de peutercombi naar de basisschool. Hierdoor maakt je kind een goede start op school. In het thema-programma Uk & Puk wordt de brede ontwikkeling van kinderen spelenderwijs gestimuleerd. Er is aandacht voor de taalontwikkeling, maar ook voor de sociale, cognitieve, lichamelijke en creatieve ontwikkeling van je kind.
We stimuleren de samenwerking  tussen ouders en (voor)school, gericht op de ontwikkeling van de kinderen. Zo wordt je bijvoorbeeld geïnformeerd via een nieuwsbrief over de gang van zaken op de voorschool en wordt er op speelse wijze aandacht besteed aan alle ontwikkelingsaspecten van je kind. Onze pedagogisch medewerkers observeren en begeleiden om het spel te verrijken en te verdiepen. Daarbij is er aandacht voor de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin je kind zich prettig en thuis voelt.

Ontdekken & beleven

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal met verschillende uitdagend ingerichte speel- en ontdekhoeken. Er is bijvoorbeeld een huishoek, een ontdekhoek, een atelier en een bouwhoek. Ook is er een leeshoek waar je kind rustig kan lezen of  kan uitrusten. De speel- en ontdekhoeken worden per thema opnieuw ingericht.

Onze locatie in basisschool De Zeven Zeeën Amsterdam Noord

Er is een buitenspeelruimte, welke we samen met de voorschool gebruiken. Er is een zandbak, een glijbaan en er is gelegenheid om te fietsen. Daarnaast is er een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen. Zo kan uw kind samen met de andere kinderen heerlijk en veilig buitenspelen. Ook maken we gebruik van de speelzaal. In de speelzaal kan uw kind zich spelenderwijs motorisch ontwikkelen. Er zijn daar klim –en klauterspeeltoestellen en matten waar we gebruik van kunnen maken.  Zo is er een bewegingsaanbod dat goed past bij de leeftijd van je kind.

Ouderbetrokkenheid

Er is in de school een ouderkamer waar een oudercontactmedewerker samen met ouders activiteiten organiseert of voorlichting geeft. Zo wordt je betrokken bij het onderwijs aan je kind(eren) en krijg je tips en kennis aangereikt om het onderwijs aan je kind(eren) te ondersteunen. In de ouderkamer zijn onder andere themabijeenkomsten, opvoedtrainingen en VVE  bijeenkomsten.

Rondleiding?

Als je geïnteresseerd bent in Peutercombi De Zeven Zeeën kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken (zie contactgegevens onder).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Klik hier voor informatie over onze uurtarieven, contractvormen en over de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Gegevens

Kaart