Vuurvogel (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Vuurvogel in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool de Vuurvogel. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

De Vuurvogel is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 49 weken per jaar, dus ook in de schoolvakanties. De openingstijden zijn van 8.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Nicolaas Maesschool en de Cornelis Vrijschool

We werken samen met de Nicolaas Maesschool en de Cornelis Vrijschool. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Onze Pedagogische Medewerkers stimuleren de samenwerking  tussen ouders en (voor)school, gericht op de ontwikkeling van de kinderen. Zo wordt je geïnformeerd via een nieuwsbrief over de gang van zaken op de voorschool. Er wordt op speelse wijze aandacht besteed aan alle ontwikkelingsaspecten van je kind. Er is een evenwichtige verdeling qua activiteiten in het dagschema. Wij observeren en begeleiden je kind om het spel te verrijken en te verdiepen. Voorop staat de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin uw kind zich prettig en thuis voelt.

Spelend leren met Kaleidoscoop

Het doel van het Kaleidoscoop-themaprogramma is het stimuleren van de ontwikkeling van taal, sociale communicatieve vaardigheden en het beginnende rekenen. De ontwikkeling van taal staat voorop in het programma. De ruimten in de voorschool zijn ingedeeld in diverse hoeken, welke verschillende ontwikkelingsgebieden weerspiegelt. Zo zijn er binnen de verschillende hoeken materialen die stimuleren tot lezen en rekenen. Tevens zijn er speelplekken die verschillende soorten spel mogelijk maken zoals; rollenspel, dit doordat er spullen uit de echte wereld aanwezig zijn. Er wordt regelmatig gewerkt met een thema, soms in samenwerking met school.

De locatie

De Vuurvogel bevindt zich in Huize Lydia, een prachtig gebouw dat onder monumentenzorg valt. Er is een grote afgesloten buitenspeelruimte, waar de kinderen vrijuit kunnen bewegen. De buitenruimte is ingericht met een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart