Vuurtoren i.s.m. Kabouterhuis (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Vuurtoren in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peutercombi voorschool de Vuurtoren is er speciaal voor peuters die behandeld worden in MOC ’t Kabouterhuis Noord. In samenwerking met het Kabouterhuis zorgen onze Pedagogische Medewerkers voor het opvangen en begeleiden van de peuters in de voorschool. Zo kunnen de kinderen met elkaar spelen en leren en zijn er behandelmomenten waarvoor de kinderen apart genomen kunnen worden. De Vuurtoren is gehuisvest in het gebouw van MOC ’t Kabouterhuis Noord, vlakbij het Boven ’t IJ ziekenhuis, in de buurt van het Boven ’t IJ winkelcentrum. De groep bestaat uit maximaal 9 kinderen die door Pedagogisch Medewerkers van Combiwel voor kinderen en Orthopedagogische Medewerkers van het Kabouterhuis worden begeleid.

De Vuurtoren is vier dagen per week open, 48 weken per jaar. De openingstijden zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 8.45 – 11.30 uur. Op woensdag van 8.45 – 13.00 uur.

Je komt met deze opvang in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen. Met een laag inkomen zijn de kosten ook laag. Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Spelend leren met Uk & Puk

Op voorschool de Vuurtoren wordt gewerkt met het thema programma Uk & Puk. Puk is een vrolijk gekleurde handpop. Samen met Puk beleven de kinderen leuke avonturen. Met spel lokt Puk reacties uit die gunstig zijn voor de taalontwikkeling van de peuters. Puk is speciaal voor peuters, zodat zij al jong een goede start maken met het leren en gebruiken van taal. Naast taal wordt er in de activiteiten ook aandacht besteed aan beginnend rekenen en aan sociale – en communicatieve vaardigheden, zoals opkomen voor jezelf, samenspelen en speelgoed delen.

Samenwerking met ouders

We betrekken ouders bij de thema’s die we op de voorschool behandelen en nodigen de ouders uit om ook thuis thema-activiteiten met hun kind te doen. Tevens praten we veel met de ouders over opvoeding en over alle praktische vragen die er bij ouders leven. Belangrijk is ook om rond de behandeling van de kinderen veel contact met ouders te hebben. We doen dit zeer regelmatig en georganiseerd:

  • Tijdens brengen en halen is er tijd voor een korte overdracht.
  • De mentor houdt regelmatig gesprekken over de voortgang.
  • De gezinsbegeleider komt op huisbezoek in de startperiode, maar ook daarna komt de gezinsbegeleider regelmatig op huisbezoek.
  • Met ouders zijn er besprekingen over de voortgang te bespreken en om te adviseren welke ondersteuning kan worden ingezet na de dagbehandeling in het Kabouterhuis.
  • Er zijn ouderochtenden waarin thema’s rond opvoeding worden besproken.

Aanmelden

De Vuurtoren is voor peuters die behandeld worden bij het Medisch Orthopedagogisch Centrum het Kabouterhuis. Aanmeldingen verlopen via het Kabouterhuis.

Gegevens

Kaart