Binnen kijken bij:

Vuurtoren i.s.m. Kabouterhuis (Peutercombi voorschool)

Kopjachtplein 20 (1034 JG Amsterdam Noord) 3 uur Ma, di, do: 08:45 - 11:45 u., Woensdag 08:45 - 13:00 u., Vrijdag dicht 48 weken open

Kinderopvang de Vuurtoren in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peutercombi voorschool de Vuurtoren is er speciaal voor peuters die behandeld worden in MOC ’t Kabouterhuis Noord. In samenwerking met het Kabouterhuis zorgen onze Pedagogische Medewerkers voor het opvangen en begeleiden van de peuters in de voorschool. Zo kunnen de kinderen met elkaar spelen en leren en zijn er behandelmomenten waarvoor de kinderen apart genomen kunnen worden. De Vuurtoren is gehuisvest in het gebouw van MOC ’t Kabouterhuis Noord, vlakbij het Boven ’t IJ ziekenhuis, in de buurt van het Boven ’t IJ winkelcentrum. De groep bestaat uit maximaal 9 kinderen die door Pedagogisch Medewerkers van Combiwel voor kinderen en Orthopedagogische Medewerkers van het Kabouterhuis worden begeleid.

Middel 206

Adres

Vuurtoren i.s.m. Kabouterhuis
Peutercombi voorschool
Kopjachtplein 20
1034 JG Amsterdam
Stadsdeel Noord

Contact opnemen

Bel met: 020-6304630
Mail Vuurtoren i.s.m. Kabouterhuis
Schrijf je kind in
LRKP-nummer: 134712766
Inspectierapport

Praktische informatie

Samenwerking met de school / Dagindeling

Spelend leren met Uk & Puk

Op voorschool de Vuurtoren wordt gewerkt met het thema programma Uk & Puk. Puk is een vrolijk gekleurde handpop. Samen met Puk beleven de kinderen leuke avonturen. Met spel lokt Puk reacties uit die gunstig zijn voor de taalontwikkeling van de peuters. Puk is speciaal voor peuters, zodat zij al jong een goede start maken met het leren en gebruiken van taal. Naast taal wordt er in de activiteiten ook aandacht besteed aan beginnend rekenen en aan sociale – en communicatieve vaardigheden, zoals opkomen voor jezelf, samenspelen en speelgoed delen.

Samenwerking met ouders

We betrekken ouders bij de thema’s die we op de voorschool behandelen en nodigen de ouders uit om ook thuis thema-activiteiten met hun kind te doen. Tevens praten we veel met de ouders over opvoeding en over alle praktische vragen die er bij ouders leven. Belangrijk is ook om rond de behandeling van de kinderen veel contact met ouders te hebben. We doen dit zeer regelmatig en georganiseerd:

 • Tijdens brengen en halen is er tijd voor een korte overdracht.
 • De mentor houdt regelmatig gesprekken over de voortgang.
 • De gezinsbegeleider komt op huisbezoek in de startperiode, maar ook daarna komt de gezinsbegeleider regelmatig op huisbezoek.
 • Met ouders zijn er besprekingen over de voortgang te bespreken en om te adviseren welke ondersteuning kan worden ingezet na de dagbehandeling in het Kabouterhuis.
 • Er zijn ouderochtenden waarin thema’s rond opvoeding worden besproken.
Activiteiten, spelen en bewegen
Openingstijden

Ma, di, do: 08:45 - 11:45 u., Woensdag 08:45 - 13:00 u., Vrijdag dicht

Sluitingsdagen 2021

Sluitingsdagen

Je kunt het hele jaar door een beroep doen op de opvang, met uitzondering van onderstaande dagen, waarop we gesloten zijn. Feest- en andere vooraf aangekondigde sluitingsdagen zijn in het uurtarief verwerkt, je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het aantal uren van de plaatsingsovereenkomst.

Sluitingsdagen 2021

 • 01 Januari – Nieuwjaarsdag
 • 5 April – 2e Paasdag
 • 27 April – Koningsdag
 • 13 Mei – Hemelvaartsdag
 • 14 Mei – Dag na Hemelvaartsdag
 • 24 Mei – 2e Pinksterdag
 • 16 September – Studiedag Combiwel voor Kinderen
 • 24 December – sluitingsdag (m.u.v. KDV en BSO Houthaven)
 • 31 December  – sluitingsdag (m.u.v. KDV en BSO Houthaven)
Tarieven

Tarieven

Vanaf januari 2021 gelden onderstaande uurtarieven. Alle tarieven zijn inclusief maaltijden, fruit, gezonde tussendoortjes, drinken en luiers. Feestdagen en aangekondigde sluitingsdagen zijn in het tarief verwerkt. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor de uren van de plaatsingsovereenkomst. De verschillen tussen de uurtarieven van locaties komen voort uit de werkelijke kosten die gemaakt worden om de opvang conform de Wet Kinderopvang aan te kunnen bieden.

(*We spreken over bruto uurprijzen, want door toeslagen is de netto uurprijs (dat wat het werkelijk kost) meestal lager)

Bruto* uurprijs Peutercombi voorscholen

 • Peutercombi voorschool zonder warme maaltijd per uur: € 8,96

Bruto* uurprijs Kinderdagverblijven (baby- en peutergroepen)

 • Hele dagen KDV (inclusief warme maaltijd) per uur: € 9,31
Toeslagen & Vergoedingen

Kinderopvangtoeslag via Belastingdienst

Gaat je kind naar de opvang en je studeert of werkt (beiden)? Dan kun je  maandelijkse Kinderopvangtoeslag ontvangen via de Belastingdienst. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie op: de website van de Belastingdienst.
(Let op: Gaat je kind naar de Peutercombi voorschool en kom je niet in aanmerking voor de Kinderopvangtoeslag, dan kun je de Gemeentetoeslag krijgen. Zie onder.)

Proefberekening maken?
Klik op: proefberekening.

Wijzigt je inkomen?
Wijzig dan ook je tegemoetkoming. De Belastingdienst rekent namelijk jaarlijks met je af door middel van uw aangifte.


Gemeentetoeslag voorschool, voor ouders die geen Kinderopvangtoeslag krijgen

Gaat je kind naar onze Peutercombi voorschool of naar een peutergroep op een kinderdagverblijf en heb je geen recht op de Kinderopvangtoeslag? Dan krijg je een vergoeding van de gemeente. Deze vergoeding van de gemeente is:

 • voor peuters vanaf 2 jaar oud
 • maximaal voor 16 uur per week op een 40 weken locatie

Proefberekening maken voor een indicatie van de kosten?
De gemeente heeft een handige rekentool op haar website
> Klik voor rekentool 2021 gemeente.

Gezinsinkomen doorgeven
Omdat wij de Gemeentevergoeding voor je aanvragen en wij deze direct in mindering brengen op de factuur, hebben wij bij plaatsing een verklaring en een bewijs van het (gezins)inkomen nodig.


Minimum inkomen en je kind zit op de voorschool? Je hebt recht op korting en scholierenvergoeding!

Korting 
Als je een minimum inkomen hebt en je kind gaat naar de voorschool, dan krijg je 50 eurocent korting per uur. Om deze korting te kunnen geven vragen wij je aan te tonen dat je minder dan 120% van het landelijk gemiddeld minimuminkomen ontvangt. Dat kan op twee manieren:
1. Met de Stadspas van je kind. Heeft de Stadspas van je kind een groene stip, dan heb je recht op de korting. Wij vragen dan om een kopie van de stadspas (voor en achterkant).
2. Met de IB verklaring van de Belastingdienst. Deze kun je op de website van de Belastingdienst opvragen.

Extra scholierenvergoeding 

Gaat je peuter naar de voorschool en heb je een minimuminkomen, dan kun je van de gemeente 250 euro krijgen voor de aanschaf van spullen voor je kind of voor een sportvereniging of zwemles.
klik en lees over de scholierenvergoeding