Villa Kakelbont (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Villa Kakelbont in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

activiteiten en leerzame thema'sPeuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool Villa Kakelbont. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s. Er is de mogelijkheid om je kind op te geven voor extra activiteiten, bijvoorbeeld voor peuterdans.

Peutercombi voorschool Villa Kakelbont is tien uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakantie. De openingstijden zijn van 08.00 – 18.00 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen. Klik hier voor meer informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Poolster

Je kunt zelf kiezen naar welke basisschool je kind gaat als het vier jaar wordt. Onze voorschoolse aanpak is een goed opstapje op weg naar elke basisschool. We werken in ieder geval samen met de naastgelegen basisschool De Poolster. Je kind maakt daar kennis met de basisschool en als je kind er naar school gaat zorgen we voor een kennismaking en overdracht.

Spelend leren met Uk & Puk

Je kind maakt kennis met Uk & Puk. Uk & Puk is een thema programma waar de kinderen veel door leren. Het sluit aan bij de aanpak van de basisschool. Dat heet “de doorgaande leerlijn”. Hierdoor maakt uw kind een goede start op school. Er is aandacht voor taal, cijfers en kleuren, maar ook voor de sociale en creatieve ontwikkeling van je kind. Onze pedagogisch medewerkers observeren en begeleiden om het spel van de kinderen te verrijken en te verdiepen. Daarbij is er aandacht voor de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin je kind zich prettig en thuis voelt.

Ontdekken & beleven

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal met verschillende uitdagend ingerichte speel- en ontdekhoeken. Er is bijvoorbeeld een huishoek, een ontdekhoek, een atelier en een bouwhoek. Ook is er een leeshoek waar je kind rustig kan lezen of  kan uitrusten. De speel- en ontdekhoeken worden per thema opnieuw ingericht.

Onze kinderopvang locatie aan de Kometensingel in Amsterdam Noord

Er is een grote buitenspeelruimte, waar genoeg gelegenheid is om te spelen, ravotten en te fietsen. Ook wordt er gebruik gemaakt van het schoolplein van de basisschool. Daarnaast is er een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen. Zo kan je kind samen met de andere kinderen heerlijk en veilig buitenspelen.

Uit het inspectierapport van de GGD

We krijgen van de Inspectie Kinderopvang elk jaar goede rapporten. Hier een stukje tekst uit het rapport: “Tijdens het inspectiebezoek wordt het thema ‘voorjaar/lente’ behandeld. Op de thematafel staat een klein aquarium met kikkervisjes en op de muur hangt een poster met afbeeldingen van de verschillende stadia van de ontwikkeling van een kikker. De beroepskracht verteld dat de kikkervisjes als kikkerdril zijn binnengekomen in de groep en dat de kinderen worden betrokken bij de ontwikkeling van de dieren. Als de kikkers volgroeid zijn, zullen de beroepskrachten deze samen met de kinderen uitzetten in een sloot in de buurt van het kinderdagverblijf. Zij vertelt verder dat er vaker activiteiten worden bedacht waarbij de natuur in de groepsruimte wordt gehaald, omdat dit de betrokkenheid van de kinderen bij de activiteit aanzienlijk vergroot.”

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking. Om alvast een impressie te krijgen van onze peutercombi groep verwijzen wij graag naar onze Facebook pagina.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart