Villa Kakelbont (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Villa Kakelbont in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

activiteiten en leerzame thema'sPeuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi kinderopvang met voorschoolse educatie: Kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

  • Tien uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar. (openingstijden onderaan)

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisscholen

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Uk & Puk

Je kind maakt kennis met Uk & Puk. Uk & Puk is een thema programma waar de kinderen veel door leren. Het sluit aan bij de aanpak van de basisschool. Dat heet “de doorgaande leerlijn”. Hierdoor maakt uw kind een goede start op school. Er is aandacht voor taal, cijfers en kleuren, maar ook voor de sociale en creatieve ontwikkeling van je kind. Onze pedagogisch medewerkers observeren en begeleiden om het spel van de kinderen te verrijken en te verdiepen. Daarbij is er aandacht voor de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin je kind zich prettig en thuis voelt.

Ontdekken & beleven

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal met verschillende uitdagend ingerichte speel- en ontdekhoeken. Er is bijvoorbeeld een huishoek, een ontdekhoek, een atelier en een bouwhoek. Ook is er een leeshoek waar je kind rustig kan lezen of  kan uitrusten. De speel- en ontdekhoeken worden per thema opnieuw ingericht.

Onze kinderopvang locatie aan de Kometensingel in Amsterdam Noord

Er is een grote buitenspeelruimte, waar genoeg gelegenheid is om te spelen, ravotten en te fietsen. Ook wordt er gebruik gemaakt van het schoolplein van de basisschool. Daarnaast is er een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen. Zo kan je kind samen met de andere kinderen heerlijk en veilig buitenspelen.

Ouderbetrokkenheid

Er is in de school een ouderkamer waar een oudercontactmedewerker samen met ouders activiteiten organiseert of voorlichting geeft. Zo wordt je betrokken bij het onderwijs aan je kind(eren) en krijg je tips en kennis aangereikt om het onderwijs aan je kind(eren) te ondersteunen. In de ouderkamer zijn onder andere themabijeenkomsten, opvoedtrainingen en VVE  bijeenkomsten. Daarnaast zijn er bijeenkomsten met de directeur of met de ouder– en kindadviseur.

Rondleiding?

Als je geïnteresseerd bent in Peutercombi Villa Kakelbont kun je een bezoekje brengen aan de locatie (zie contactgegevens onder). Iedere dinsdag- en donderdagmorgen is er de mogelijkheid om van 11.00 uur tot 11.30 uur na een telefonische afspraak bij ons binnen te lopen voor een nadere kennismaking. Om alvast een impressie te krijgen van onze peutercombi groep verwijzen wij graag naar onze Facebook pagina.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Uurtarief, contractvormen en de kinderopvangtoeslag

Klik hier voor informatie over onze uurtarieven, contractvormen en over de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Gegevens

Kaart