Eerste Openluchtschool (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang 1e Openluchtschool in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool de 1e Openluchtschool. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool de 1e Openluchtschool is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 40 weken per jaar, dus niet in de vakanties. De openingstijden zijn van 08.15 – 13.15 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de 1e Openluchtschool

We werken samen met basisschool de 1e Openluchtschool. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk & Puk

Er wordt gewerkt met het VVE thema-programma Uk & Puk, dat aansluit bij de methodiek van de groepen 1 en 2 van de 1e Openluchtschool. Op deze wijze ontstaat een doorgaande lijn van de peutercombi naar de basisschool. In het programma Uk & Puk wordt de brede ontwikkeling van kinderen spelenderwijs gestimuleerd. Er is aandacht voor de taalontwikkeling, maar ook voor de sociale, lichamelijke en creatieve ontwikkeling van je kind. Onze medewerkers stimuleren de samenwerking  tussen ouders en (voor)school, gericht op de ontwikkeling van de kinderen. Zo worden de ouders geïnformeerd via een nieuwsbrief over de gang van zaken op de voorschool. Er wordt op speelse wijze aandacht besteed aan alle ontwikkelingsaspecten van je kind. Er is een evenwichtige verdeling qua activiteiten in het dagschema. Wij observeren en begeleiden je kind om het spel te verrijken en te verdiepen. Voorop staat de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin je kind zich prettig en thuis voelt.

De locatie

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal. Er is een buitenspeelruimte, op gezette tijden gaan de peuters naar buiten. Er is een zandbak en er is gelegenheid tot fietsen. De buitenruimte is ingericht met een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart