Eerste Openluchtschool (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang 1e Openluchtschool in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters kunnen op de 1e Openluchtschool locatie van onze Peutercombi voorschool samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

  • Vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 40 weken per jaar, van 08.15 – 13.15 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de 1e Openluchtschool

We werken samen met basisschool de 1e Openluchtschool. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Uk & Puk

Er wordt gewerkt met het VVE thema-programma Uk & Puk, dat aansluit bij de methodiek van de groepen 1 en 2 van de 1e Openluchtschool. Op deze wijze ontstaat een doorgaande lijn van de peutercombi naar de basisschool. In het programma Uk & Puk wordt de brede ontwikkeling van kinderen spelenderwijs gestimuleerd. Er is aandacht voor de taalontwikkeling, maar ook voor de sociale, lichamelijke en creatieve ontwikkeling van je kind. Onze medewerkers stimuleren de samenwerking  tussen ouders en (voor)school, gericht op de ontwikkeling van de kinderen. Zo worden de ouders geïnformeerd via een nieuwsbrief over de gang van zaken op de voorschool. Er wordt op speelse wijze aandacht besteed aan alle ontwikkelingsaspecten van je kind. Er is een evenwichtige verdeling qua activiteiten in het dagschema. Wij observeren en begeleiden je kind om het spel te verrijken en te verdiepen. Voorop staat de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin je kind zich prettig en thuis voelt.

De locatie

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal. Er is een buitenspeelruimte, op gezette tijden gaan de peuters naar buiten. Er is een zandbak en er is gelegenheid tot fietsen. De buitenruimte is ingericht met een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen.

Rondleiding?

Als je geïnteresseerd bent in de Peutercombi kunt u een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Uurtarief, contractvormen en de kinderopvangtoeslag

Klik hier voor informatie over onze uurtarieven, contractvormen en over de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Gegevens

Kaart