Oranje Nassau (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Oranje Nassau in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

  • Vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met De Oranje Nassauschool

We werken samen met basisschool Oranje Nassau. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde, waardoor het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker is. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool, er is een wen periode en we doen een ‘warme overdracht’.
Klik hier voor meer informatie over basisschool Oranje Nassau

Spelend leren met de Piramide methode

Er wordt gewerkt met het VVE themaprogramma Piramide. Er wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling van je kind en aan de emotionele en sociale ontwikkeling. Er is leerzaam spelmateriaal dat goed aansluit bij de leeftijd van je kind. De ruimte is overzichtelijk ingericht en we maken je kind enthousiast om te spelen en te leren en zo de wereld te verkennen. Deze rijke ‘speel- en leeromgeving’ stimuleert je kind om zelf initiatieven te nemen en keuzes te maken. Er wordt natuurlijk ook volop plezier gemaakt op de groep, want een kind dat plezier heeft, ontwikkelt zich goed!

Buitenruimte

De peuters maken gebruik van het mooie speelplein van de kleuters. Daar is een zandbak en voldoende buitenspeelmateriaal om fijn en veilig te kunnen spelen.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer in school, waar oudercontactmedewerkers activiteiten met ouders organiseren. Daardoor wordt je goed geïnformeerd over de thema’s waarmee jouw kind bezig is en welke activiteiten jij zelf met je kind rond een thema kunt doen. Ook kunt je tips krijgen over opvoeding en over het ondersteunen van de schoolloopbaan van jouw kind.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent in VVE Oranje Nassau dan kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart