Olleke Bolleke (Peutercombi)

Olleke Bolleke (Peutercombi voorschool) groep C

Kinderopvang Olleke Bolleke in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters kunnen op Olleke Bolleke samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Het is een voorschool met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Er zijn bij Olleke Bolleke drie groepen:

  • Deze pagina gaat over groep C. Deze is vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar. De openingstijden zijn van 08.30 – 13.30 uur.
  • De twee andere groepen zijn drie uur per dag geopend, in een ochtend/middag combinatie, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar (klik hier en ga naar de pagina van de groepen A en B).

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Satelliet

We werken samen met de Satellietschool. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Uk & Puk

Je kind maakt kennis met Uk & Puk. Uk & Puk is een thema programma waar de kinderen veel door leren. Het sluit aan bij de aanpak van de basisschool De Sateliet. Dat heet “de doorgaande leerlijn”. Hierdoor maakt je kind een goede start op school. Er is aandacht voor taal, cijfers en kleuren, maar ook voor de sociale en creatieve ontwikkeling van je kind. Onze pedagogisch medewerkers observeren en begeleiden om het spel van de kinderen te verrijken en te verdiepen. Daarbij is er aandacht voor de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin je kind zich prettig en thuis voelt.

Ontdekken & beleven

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal met verschillende uitdagend ingerichte speel- en ontdekhoeken. Er is bijvoorbeeld een huishoek, een ontdekhoek, een atelier en een bouwhoek. Ook is er een leeshoek waar uw kind rustig kan lezen of  kan uitrusten. De speel- en ontdekhoeken worden per thema opnieuw ingericht.

Onze locatie

Er is een buitenspeelruimte, welke we samen met de voorschool gebruiken. Er is onder andere een zandbak en er is gelegenheid om te fietsen. Daarnaast is er een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen. Zo kan je kind samen met de andere kinderen heerlijk en veilig buitenspelen.

Ouderbetrokkenheid

Er is in de school een ouderkamer waar een oudercontactmedewerker samen met ouders activiteiten organiseert of voorlichting geeft. Zo wordt je betrokken bij het onderwijs aan je kind(eren) en krijg je tips en kennis aangereikt om het onderwijs aan je kind(eren) te ondersteunen. In de ouderkamer zijn onder andere themabijeenkomsten, opvoedtrainingen en VVE  bijeenkomsten. Daarnaast zijn er bijeenkomsten met de directeur of met de ouder –en kindadviseur.

Een compliment van ouders

“Mijn vrouw en ik waren bang dat onze dochter achter zou raken in het leerproces maar de juffen Paulien en Hakima hebben haar perfect voorbereid tot aan de basisschool, waarvoor wij ze zeer dankbaar zijn. Onze dochter is deze maand 4 jaar geworden en is van Olleke Bolleke overgegaan naar De Satelietschool. Wij willen hierbij een pluim geven voor de fantastische begeleiding en het goede contact over de voortgang van onze dochter. Mocht er een bonus uitgereikt worden, dan dragen wij juf Paulien en juf Hakima graag voor. Wij vinden dat de voorschool voor alle kinderen die een goede start op de basisschool willen maken de juiste stap is.”

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent in Peutercombi Olleke Bolleke kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken (zie contactgegevens onder).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Uurtarief, contractvormen en de kinderopvangtoeslag

Klik hier voor informatie over onze uurtarieven, contractvormen en over de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Gegevens

Kaart