Olleke Bolleke (Peutercombi)

Olleke Bolleke (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Olleke Bolleke in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool Olleke Bolleke. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool Olleke Bolleke heeft twee groepen.

  • 5,5 uur per dag open, van 08.30 – 14.00 uur
  • 5 dagen per week
  • 52 weken per jaar open, dus ook in de schoolvakanties

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Satelliet

We werken samen met basisschool De Satelliet. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk & Puk

Je kind maakt kennis met Uk & Puk. Uk & Puk is een thema programma waar de kinderen veel door leren. Het sluit aan bij de aanpak van de basisschool De Sateliet. Dat heet “de doorgaande leerlijn”. Hierdoor maakt je kind een goede start op school. Er is aandacht voor taal, cijfers en kleuren, maar ook voor de sociale en creatieve ontwikkeling van je kind. Onze pedagogisch medewerkers observeren en begeleiden om het spel van de kinderen te verrijken en te verdiepen. Daarbij is er aandacht voor de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin je kind zich prettig en thuis voelt.

Ontdekken & beleven

We hebben een mooi ingericht en ruim peuterlokaal met verschillende uitdagend ingerichte speel- en ontdekhoeken. Er is bijvoorbeeld een huishoek, een ontdekhoek, een atelier en een bouwhoek. Ook is er een leeshoek waar uw kind rustig kan lezen of  kan uitrusten. De speel- en ontdekhoeken worden per thema opnieuw ingericht.

Onze locatie

Er is een buitenspeelruimte, welke we samen met de voorschool gebruiken. Er is onder andere een zandbak en er is gelegenheid om te fietsen. Daarnaast is er een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen. Zo kan je kind samen met de andere kinderen heerlijk en veilig buitenspelen.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Een compliment van ouders

“Mijn vrouw en ik waren bang dat onze dochter achter zou raken in het leerproces maar de juffen Paulien en Hakima hebben haar perfect voorbereid tot aan de basisschool, waarvoor wij ze zeer dankbaar zijn. Onze dochter is deze maand 4 jaar geworden en is van Olleke Bolleke overgegaan naar De Satelietschool. Wij willen hierbij een pluim geven voor de fantastische begeleiding en het goede contact over de voortgang van onze dochter. Mocht er een bonus uitgereikt worden, dan dragen wij juf Paulien en juf Hakima graag voor. Wij vinden dat de voorschool voor alle kinderen die een goede start op de basisschool willen maken de juiste stap is.”

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent in Peutercombi Olleke Bolleke kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken (zie contactgegevens onder).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart