Noah (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Noah in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool Noah in basisschool Al Yaqoet. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Voorschool Noah is:

 • het hele jaar 5 dagen per week open (dus ook open in de schoolvakanties)
 • 5 uur per dag open
 • plaatsing is mogelijk in een mix van ochtenden en middagen
 • open van 8.30 – 13.30 uur open

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool Al Jaqoet van de As Siddieq scholengroep

We werken samen met basisschool Al Yaqoet. Deze maakt deel uit van de scholengroep As Siddieq. Onze methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school. Je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met de methodiek Piramide

Op de voorschool wordt gewerkt met het programma Piramide, dit loopt door in de groep 1/2 van de basisschool (de vroegschool). Er wordt gewerkt met thema’s waarbij de nadruk ligt op taal maar ook veel aandacht is voor de emotionele en sociale ontwikkeling van de kinderen. De ruimte is ingedeeld in hoeken: de bouwhoek, de leeshoek, de huishoek, de knutselhoek en de themahoek. We bieden de kinderen  een uitdagende speel- en leeromgeving die uitnodigt  om te spelen en zelfstandig te leren. Waar nodig kunnen leidsters ondersteuning bieden. In de kringactiviteiten nemen de leidsters meer initiatief om kinderen de thema’s te laten ontdekken. Voor kinderen  die meer ondersteuning nodig hebben werken we met een tutorprogramma.

Buitenruimte

De peuters maken gebruik van een eigen buitenspeelruimte voor de voorschool. Er is voldoende buitenspelmateriaal om lekker te kunnen spelen.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Wildrijkstraat 2, 1024 CL Amsterdam
 •   06-18188270
 •   147780871 (LRKP-nummer)
 •   noah@combiwelvoorkinderen.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Noord
 • 5 uur open
 • 52 weken open
 • 08.30 – 13.30   

Kaart