Voorschool Montessori Boven ‘t IJ in Amsterdam

Montessori Boven ‘t IJ (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Er zijn twee groepen die in een mix van ochtenden en middagen van 3 uur per dag geopend zijn.

 • per jaar 52 weken open, vijf dagen per week, gedurende 2 x 3 uur per dag, in een mix van ochtenden en middagen (openingstijden onderaan)

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met Montessorischool Boven ‘t IJ

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met de Puk & Ko methodiek

Op de voorschool wordt gewerkt met het thema programma Puk & Ko. Dit is een totaalprogramma dat zich richt op de brede ontwikkeling van peuters. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er in Puk & Ko aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Zelf doen, zelf ontdekken en zelf ervaren is de beste weg om tot het ontwikkelen van zelfstandigheid en het dragen van eigen verantwoordelijkheid te komen. De groep ziet er verzorgd en overzichtelijk uit; er wordt gewerkt met hoeken: de huishoek, de bouwhoek, de knutselhoek de  leeshoek en de themahoek. Steeds zie je in de inrichting  het thema waarmee gewerkt wordt terug.

De voorschool en vroegschool werken nauw samen door middel van het programma Ko Totaal en de leidsters van de voorschool werken ook met het Montessori materiaal. Beide leidsters hebben een cursus voor montessorileidster op een peutergroep gevolgd. De overgang van voorschool naar vroegschool op 4 jarige leeftijd is hierdoor niet groot meer.

Buitenruimte

Het onderbouw-schoolplein grenst aan de binnenruimte van de voorschool. Het is een grote speelplaats en de peuters spelen vaak samen met de kleuters buiten. Er is een zandbak, veel fietsjes en ander buitenspelmateriaal. Net nieuw zijn een aantal klim- en klauter-attributen aan de rand van het schoolplein.

Ouderbetrokkenheid

De school heeft een mooie ouderkamer, gelegen naast de voorschoolruimte, waar de oudercontactmedewerkster activiteiten voor ouders organiseert. Doel is de ouders te betrekken bij de voor- en vroegschool,  hen te laten zien hoe hun kind speelt en daardoor leert. Dit gebeurt door themabijeenkomsten voor  ouders en door het aanbieden van het programma VVE Thuis. VVE Thuis stimuleert de ouders samen met hun kind activiteiten te ondernemen en er vooral plezier aan te beleven. Verder werkt de oudercontactmedewerkster vraaggericht en kan een themabijeenkomst organiseren naar behoefte van de ouders of een ouder doorverwijzen naar een andere instantie als er specifieke vragen zijn.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent in de Montessori voorschool Boven ‘t IJ, dan kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Kampina 5, 1025 DD Amsterdam
 •   020-6328564 (locatie), 020-6371194 (voor bezichtigingen)
 •   605428980 (LRKP-nummer)
 •   montessoriboventij@combiwel.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Noord
 • 2 x 3 uur (ochtend/middag mix)
 • 52 weken open
 • 08.30 – 11.30   12.00 – 15.00   

Kaart