Mgr. Bekkers (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Mgr. Bekkers in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool Mgr. Bekkers. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Mgr. Bekkers is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de schoolvakanties. De openingstijden zijn van 08.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool Mgr. Bekkers

We werken samen met basisschool Mgr. Bekkers. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk en Puk

De voorschoolgroepen werken met de methodiek Uk en Puk. Dit is een methode die zich richt op de brede ontwikkeling van peuters met behulp van de pop Puk. Hierbij wordt aandacht besteed aan de verschillende ontwikkelingsgebieden van de peuter, door samen met Puk allerlei activiteiten te ondernemen en ervaringen op te doen. Naast deze methodiek werkt de voorschool met het taalprogramma: Met woorden in de weer.

Activiteiten, spelen en bewegen

We zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer, er is voldoende uitdagend spelmateriaal en er zijn volop mogelijkheden voor de kinderen om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat we ook naar buiten gaan met de kinderen en dat we met peuters beweegspelletjes doen. Zo wordt hun motorische ontwikkeling gestimuleerd.

Gezond tussendoortje en drinken

Gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom letten we er op dat het eten en drinken geen of weinig toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen bevatten. Verder zit er zo weinig mogelijk zout en vet in ons eten. In de loop van de ochtend of middag eten we met de kinderen een cracker of fruit. De kinderen van groep A gaan rond het middaguur met elkaar een broodmaaltijd eten. Ook hier zorgen we voor gezonde producten. Eten en drinken zijn bij de prijs inbegrepen.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer in school, waar oudercontactmedewerkers activiteiten met ouders organiseren. Daardoor wordt je goed geïnformeerd over de thema’s waarmee je kind bezig is en welke activiteiten je zelf met je kind rond een thema kunt doen. Ook kun je tips krijgen over opvoeding en over het ondersteunen van de schoolloopbaan van je kind.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Volendammerweg 160, 1024 JR Amsterdam
  •   020-6365923 / 06-85424902
  •   117634086 (LRKP-nummer)
  •   vve.mgrbekkers-cd@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Noord
  • 5 uur open
  • 52 weken open
  • 08.30 – 13.30   

Kaart