Impe Dimpe (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Impe Dimpe in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool Impe Dimpe. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool Impe Dimpe is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn van 8.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Hildebrand van Loon basisschool

Impe Dimpe is gelegen in het karakteristieke pand van de Hildebrand van Loonschool, waar we nauw mee samenwerken. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Kaleidoscoop programma

Er wordt gewerkt met het Kaleidoscoop programma dat gericht is op de brede ontwikkeling van je peuter. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Er is ook veel aandacht voor sociale vaardigheden en hoe je met elkaar omgaat. En je kind zal zich ook oriënteren op de eerste vormen van rekenen. Je kind kan op Impe Dimpe spelen in een uitdagende omgeving. Zo is er een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek, ministad en het atelier. De aantrekkelijke materialen maken kinderen enthousiast om te spelen en te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld in hun eigen tempo. Plezier maken staat daarbij voorop, want een kind dat plezier heeft ontwikkelt zich goed.

Ouderbetrokkenheid

We houden je natuurlijk goed op de hoogte van de ontwikkeling van je kind en we betrekken je regelmatig bij de thema’s waar je kind mee bezig is. Dat doen we met het materiaal van het Combiwel uit&thuis project. Je krijgt vanuit uit&thuis themaboekjes met daarin acht activiteiten die je thuis zelf met je kind kunt gaan doen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Hondecoeterstraat 6, 1071 LR Amsterdam
  •   020-4705387
  •   216529554 (LRKP-nummer)
  •   psz.impedimpe@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Zuid
  • 5 uur open
  • 52 weken open
  • 08.30 – 13.30   

Kaart