Impe Dimpe (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Impe Dimpe in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool Impe Dimpe. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Impe Dimpe is:

  • 5 uur per dag open van 08.30 – 13.30 uur
  • 5 dagen per week
  • 52 weken per jaar, dus ook in de schoolvakanties open

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Hildebrand van Loon basisschool

Impe Dimpe is gelegen in het karakteristieke pand van de Hildebrand van Loonschool, waar we nauw mee samenwerken. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Kaleidoscoop programma

Er wordt gewerkt met het Kaleidoscoop programma dat gericht is op de brede ontwikkeling van peuters. Aan bod komen taalontwikkeling, sociaal emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling en cognitieve ontwikkeling. Er is aandacht voor spreken, luisteren, uitbreiding van de woordenschat, ontluikend rekenen en voor sociale vaardigheden; hoe ga je met elkaar en met jezelf om, zelfredzaamheid en de spelontwikkeling. Je kind kan op Impe Dimpe spelen in een uitdagende omgeving. Zo is er een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een atelier. De aantrekkelijke materialen maken kinderen enthousiast om te spelen. Jonge kinderen verkennen zo de wereld in hun eigen tempo. Plezier maken staat daarbij voorop, want een kind dat speelt en plezier heeft ontwikkelt zich goed.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart