Impe Dimpe (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Impe Dimpe in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

 • Vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar (openingstijden onderaan).

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Hildebrand van Loon basisschool

Impe Dimpe is gelegen in het karakteristieke pand van de Hildebrand van Loonschool. We werken nauw samen met deze basisschool. De voorschool en de vroegschool (de eerste en tweede groep van de school) werken samen en stemmen af en toe thema’s op elkaar af. Voordat je kind naar de basisschool gaat, kan het al kennismaken in de groep waar het naar toe gaat en wij zorgen voor een warme overdracht van alle informatie over je kind. Zo maakt je kind een goede start op de basisschool. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Kaleidoscoop programma

Er wordt gewerkt met het Kaleidoscoop programma dat gericht is op de brede ontwikkeling van je peuter. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Er is ook veel aandacht voor sociale vaardigheden en hoe je met elkaar omgaat. En je kind zal zich ook oriënteren op de eerste vormen van rekenen. Je kind kan op Impe Dimpe spelen in een uitdagende omgeving. Zo is er een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek, ministad en het atelier. De aantrekkelijke materialen maken kinderen enthousiast om te spelen en te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld in hun eigen tempo. Plezier maken staat daarbij voorop, want een kind dat plezier heeft ontwikkelt zich goed.

Ouderbetrokkenheid

We houden je natuurlijk goed op de hoogte van de ontwikkeling van je kind en we betrekken je regelmatig bij de thema’s waar je kind mee bezig is. Dat doen we met het materiaal van het Combiwel uit&thuis project. Je krijgt vanuit uit&thuis themaboekjes met daarin acht activiteiten die je thuis zelf met je kind kunt gaan doen.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent dan kun je een bezoekje brengen aan onze locatie of telefonisch een afspraak met ons maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Hondecoeterstraat 6, 1071 LR Amsterdam
 •   020-4705387
 •   216529554 (LRKP-nummer)
 •   psz.impedimpe@combiwel.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Zuid
 • 5 uur open
 • 52 weken open
 • 08.30 – 13.30   

Kaart