Voorschool de IJkleintje in Amsterdam

IJkleintje (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang voorschool IJkleintje in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

 • Vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 40 weken per jaar.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met IJpleinschool

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met  Kaleidoscoop

IJkleintjes werkt met het programma Kaleidoscoop, dat zich richt op de brede ontwikkeling van jouw peuter; spelend leren spreken, luisteren, de woordenschat uitbreiden, sociale vaardigheden aanleren en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit gebeurt op een speelse wijze, voorop staat dat jouw kind plezier heeft en zich prettig voelt. De groep is voor het Kaleidoscoop programma ingedeeld in hoeken: een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. De leidsters hebben deze speel-leeromgeving op heldere en gestructureerde wijze ingericht. Het programma loopt door in de eerste twee groepen van de school, waarmee nauw wordt samengewerkt. Zo worden de thema’s op elkaar afgestemd en gezamenlijk afgesloten. Zo ziet jouw kind de school van binnen uit en raakt ermee vertrouwd.

De locatie

We zijn gehuisvest in het ruime, lichte en gezellige gebouw van de IJpleinschool. We beschikken over een ruim speelplein, zo kan jouw kind veilig buiten spelen. Er is een zandbak, een speelhuis en een berging met verschillende peuterfietsjes. Ook is er voldoende klein materiaal om lekker te kunnen spelen.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer in school, waar oudercontactmedewerkers activiteiten met ouders organiseren. Daardoor wordt je goed geïnformeerd over de thema’s waarmee jouw kind bezig is en welke activiteiten jij zelf met jouw kind rond een thema kunt doen. Ook kunt je tips krijgen over opvoeding en over het ondersteunen van de schoolloopbaan van jouw kind.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent in IJkleintjes kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Gedempte Insteekhaven 80, 1021 RA Amsterdam
 •   06-13848128
 •   961689250 (LRKP-nummer)
 •   vve.ijkleintjes@combiwel.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Noord
 • 5 uur open
 • 40 weken open
 • 08.15 – 13.15   

Kaart