Voorschool Houthaven in Amsterdam

Houthaven (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Houthaven in Amsterdam West voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool Houthaven. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Er zijn drie groepen die 5 dagen per week open zijn voor kinderen van 2 tot 4 jaar:
–> Groep A/B: deze is 5 uur per dag open, 52 weken per jaar, ook in de vakanties, van 08.30 – 13.30 uur.
–> Groep C: deze is 5 uur per dag open,  40 weken per jaar, dus niet in de vakanties, van 08.30 – 13.30 uur.
–> KDV-groep: deze is 10,5 uur per dag open, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties, van 08.00 – 18.30 uur.

Toeslagen

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisscholen Spaarndammerhout en Wereldschool in kindcentrum Houthaven

We werken in kindcentrum Houthaven samen met de Openbare Daltonschool De Spaarndammerhout en De Wereldschool. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze scholen, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met de Piramide methode

Impressie van het park dat naast onze locatie wordt aangelegd

Er wordt gewerkt met het VVE themaprogramma Piramide. Er wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling van je kind en aan de emotionele en sociale ontwikkeling. Er is leerzaam spelmateriaal dat goed aansluit bij de leeftijd van je kind. De ruimte is overzichtelijk ingericht en we maken je kind enthousiast om te spelen en te leren en zo de wereld te verkennen. Deze rijke ‘speel- en leeromgeving’ stimuleert je kind om zelf initiatieven te nemen en keuzes te maken. Er wordt natuurlijk ook volop plezier gemaakt op de groep, want een kind dat plezier heeft, ontwikkelt zich goed!

Activiteiten, spelen en bewegen

We zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer en er zijn volop mogelijkheden voor de kinderen om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat we ook naar buiten gaan met de kinderen en dat we met peuters beweegspelletjes doen. Zo wordt hun motorische ontwikkeling gestimuleerd.

Gezond tussendoortje en drinken

Gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom letten we er op dat het eten en drinken geen of weinig toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen bevatten. Verder zit er zo weinig mogelijk zout en vet in ons eten. In de loop van de ochtend of middag eten we met de kinderen een cracker of fruit.

Wennen

Iedereen moet wennen aan wat nieuws en vooral kinderen. Daarom hebben we bij de start van de voorschool een periode waarin we langzaam de aanwezigheid van je kind opbouwen. Zo kan het wennen aan de nieuwe omgeving, aan de andere kinderen en aan de pedagogisch medewerkers. Om vertrouwen te krijgen in de nieuwe situatie, is het belangrijk dat een van de ouders/verzorgers bij het wennen aanwezig is.

Contact met ouders/verzorgers

Door het geven van individuele aandacht zorgen we ervoor dat je kind door ons wordt gezien. Tijdens de dagelijkse overdracht vertellen we je over de bijzonderheden van de dag. Als je vragen hebt over de opvoeding of over het gedrag van je kind, proberen wij je goed te adviseren. Over de algemene zaken op de groep of op de locatie worden er ouderavonden georganiseerd.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Revaleiland 1, 1014 ZG Amsterdam
  •   06-57597145
  •   209842362 (LRKP-nummer)
  •   vve.houthaven@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel West
  • 5 uur open
  • 40 weken open52 weken open
  • 08.00 – 18.30   08.30 – 13.30   

Kaart