Voorschool Houthaven in Amsterdam

Houthaven (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Houthaven in Amsterdam West voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool Houthaven. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Er zijn twee Peutercombi groepen die 5 dagen per week open zijn voor kinderen van 2 tot 4 jaar:
> 1 groep is 5 uur per dag open, 52 weken per jaar, van 08.30 – 13.30 uur. Deze is in de schoolvakanties open.
> 1 groep is 5,20 uur per dag open,  40 weken per jaar, van 08.30 – 13.50 uur. Deze groep is in schoolvakanties gesloten.

Toeslagen

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisscholen Spaarndammerhout en Onze Amsterdamse School in kindcentrum Houthaven

We werken in kindcentrum Houthaven samen met de Openbare Daltonschool De Spaarndammerhout en Onze Amsterdamse School. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze scholen, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met de Piramide methode

Impressie van het park dat naast onze locatie wordt aangelegd

Er wordt op de Peutercombi voorschool gewerkt met het VVE themaprogramma Piramide. Er wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling van je kind en aan de emotionele en sociale ontwikkeling. Er is leerzaam spelmateriaal dat goed aansluit bij de leeftijd van je kind. De ruimte is overzichtelijk ingericht en we maken je kind enthousiast om te spelen en te leren en zo de wereld te verkennen. Deze rijke ‘speel- en leeromgeving’ stimuleert je kind om zelf initiatieven te nemen en keuzes te maken. Er wordt natuurlijk ook volop plezier gemaakt op de groep, want een kind dat plezier heeft, ontwikkelt zich goed!

Activiteiten, spelen en bewegen

We zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer en er zijn volop mogelijkheden voor de kinderen om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat we ook naar buiten gaan met de kinderen en dat we met peuters beweegspelletjes doen. Zo wordt hun motorische ontwikkeling gestimuleerd.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Gezond tussendoortje en drinken

Gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom letten we er op dat het eten en drinken geen of weinig toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen bevatten. Verder zit er zo weinig mogelijk zout en vet in ons eten. In de loop van de ochtend of middag eten we met de kinderen een cracker of fruit.

Wennen

Iedereen moet wennen aan wat nieuws en vooral kinderen. Daarom hebben we bij de start van de voorschool een periode waarin we langzaam de aanwezigheid van je kind opbouwen. Zo kan het wennen aan de nieuwe omgeving, aan de andere kinderen en aan de pedagogisch medewerkers. Om vertrouwen te krijgen in de nieuwe situatie, is het belangrijk dat een van de ouders/verzorgers bij het wennen aanwezig is.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart