Winterkoninkje (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Het Winterkoninkje in Amsterdam West voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool het Winterkoninkje. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Het Winterkoninkje is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn van 8.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met Montessori basisschool Het Winterkoninkje

We werken samen met Montessori basisschool het Winterkoninkje. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Bovendien zorgen we op de voorschool voor het toepassen van de Montessori aanpak ‘leer het me zelf te doen’. Dat is de aanpak waarbij we kinderen vooral leren om zelf veel te ontdekken en om zelf oplossingen te verzinnen. Ook het materiaal dat we op de voorschool gebruiken is afgestemd op de Montessori gedachte. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk en Puk

‘Leer het mij zelf te te doen’ was het uitgangspunt van pedagoge Maria Montessori. Dit Montessoriaanse gedachtegoed passen wij ook toe op onze voorschool en is terug te vinden in de materialen op de groep. Daarbij wordt er gewerkt met het stimuleringsprogramma ‘Uk en puk’. Dit programma besteed met thema’s veel aandacht aan de ontwikkeling van je kind. Spelenderwijs besteden we al aandacht aan taal, hoe je met elkaar omgaat en hoe je gezond leeft. Met verantwoord speelgoed en spelmateriaal prikkelen we de zintuigen van je kind en met het spel ‘Beweegkriebels’ komt je kind in beweging.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart