Voorschool het Winterkoninkje

Winterkoninkje 1 (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Het Winterkoninkje 1 in Amsterdam West voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Het Winterkoninkje 1 is drie uur per dag geopend, ochtend/middag combinatie, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar.
De locatie Winterkoninkje 2 heeft andere openingstijden. Klik HIER voor meer informatie over winterkoninkje 2.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met Montessori basisschool Het Winterkoninkje

We werken samen met de Montessori basisschool Het Winterkoninkje. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool, je kind gaat er op tijd wennen in de kleuterklas en er is sprake van een warme overdracht. Daardoor is de stap naar de basisschool voor je kind makkelijker. Bovendien zorgen we op de voorschool voor het toepassen van de Montessori aanpak ‘leer het me zelf te doen’. Dat is de aanpak waarbij we kinderen vooral leren om zelf veel te ontdekken en om zelf oplossingen te verzinnen. Ook het materiaal dat we op de voorschool gebruiken is afgestemd op de Montessori gedachte.

Spelend leren met Uk en Puk

‘Leer het mij zelf te te doen’ was het uitgangspunt van pedagoge Maria Montessori. Dit Montessoriaanse gedachtegoed passen wij ook toe op onze voorschool en is terug te vinden in de materialen op de groep. Daarbij wordt er gewerkt met het stimuleringsprogramma ‘Uk en puk’. Dit programma besteed met thema’s veel aandacht aan de ontwikkeling van je kind. Spelenderwijs besteden we al aandacht aan taal, hoe je met elkaar omgaat en hoe je gezond leeft. Met verantwoord speelgoed en spelmateriaal prikkelen we de zintuigen van je kind en met het spel ‘Beweegkriebels’ komt je kind in beweging.

Oudercontacten

Bij voorschool het Winterkoninkje is ook een oudercontactmedewerker en een ouderkamer. In de ouderkamer krijg je van de oudercontactmedewerker informatie over de thema’s waar je kind aan werkt en tips over opvoeden. Je kunt ook voor vragen over de opvoeding van je kind terecht bij de oudercontactmedewerker.  Vanuit ouderkamer wordt ook het programma Combiwel uit&thuis aangeboden. Je krijgt van Combiwel uit&thuis themaboekjes met daarin acht activiteiten die je thuis zelf met je kind kunt doen. Vanzelfsprekend zijn het themaboekjes die aansluiten op het programma van de voorschool.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent in voorschool ‘t Winterkoninkje dan kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Hasebroekstraat 113, 1053 CS Amsterdam
  •   06-41731963
  •   142341903 (LRKP-nummer)
  •   vve.hetwinterkoninkje@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel West
  • 2 x 3 uur (ochtend/middag mix)
  • 52 weken open
  • 08.15 – 11.15   12.00 – 15.00   

Kaart