Winterkoninkje (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Het Winterkoninkje in Amsterdam West voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool het Winterkoninkje. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool het Winterkoninkje is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn van 8.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met Montessori basisschool Het Winterkoninkje

We werken samen met Montessori basisschool het Winterkoninkje. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Bovendien zorgen we op de voorschool voor het toepassen van de Montessori aanpak ‘leer het me zelf te doen’. Dat is de aanpak waarbij we kinderen vooral leren om zelf veel te ontdekken en om zelf oplossingen te verzinnen. Ook het materiaal dat we op de voorschool gebruiken is afgestemd op de Montessori gedachte. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk en Puk

‘Leer het mij zelf te te doen’ was het uitgangspunt van pedagoge Maria Montessori. Dit Montessoriaanse gedachtegoed passen wij ook toe op onze voorschool en is terug te vinden in de materialen op de groep. Daarbij wordt er gewerkt met het stimuleringsprogramma ‘Uk en puk’. Dit programma besteed met thema’s veel aandacht aan de ontwikkeling van je kind. Spelenderwijs besteden we al aandacht aan taal, hoe je met elkaar omgaat en hoe je gezond leeft. Met verantwoord speelgoed en spelmateriaal prikkelen we de zintuigen van je kind en met het spel ‘Beweegkriebels’ komt je kind in beweging.

Oudercontacten

Bij voorschool het Winterkoninkje is ook een oudercontactmedewerker en een ouderkamer. In de ouderkamer krijg je van de oudercontactmedewerker informatie over de thema’s waar je kind aan werkt en tips over opvoeden. Je kunt ook voor vragen over de opvoeding van je kind terecht bij de oudercontactmedewerker.  Vanuit ouderkamer wordt ook het programma Combiwel uit&thuis aangeboden. Je krijgt van Combiwel uit&thuis themaboekjes met daarin acht activiteiten die je thuis zelf met je kind kunt doen. Vanzelfsprekend zijn het themaboekjes die aansluiten op het programma van de voorschool.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart