Vlindertje (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang ’t Vlindertje in Amsterdam West voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool ’t Vlindertje in Amsterdam West. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Voorschool ’t Vlindertje is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 43 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn van 08.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Vlinderboom

We werken nauw samen met basisschool De Vlinderboom. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Pientere peuters

De pedagogisch medewerkers van ’t Vlindertje halen het beste uit je peuter naar boven en zijn opgeleid voor Pientere peuters. We hebben het dan niet direct over hoogbegaafde kinderen, want elke peuter is op zijn eigen manier slim en pienter. Toch zijn er kinderen die kunnen uitblinken en die duidelijk een voorsprong hebben in hun ontwikkeling op tenminste één of meerdere ontwikkelingsgebieden. Die kinderen kunnen meerbegaafd zijn. Heb je zo’n peuter (met een IQ van 130 of hoger) en kies je voor basisschool De Vlinderboom, dan zit je bij ons goed. Wij begeleiden je kind in dat geval namelijk op de voorschool al met het AMOS unIQ principe. Basisschool De Vlinderboom heeft meerdere unIQ klassen.

Wat is AMOS unIQ?
AMOS unIQ is bedoeld voor hoogbegaafde kinderen – dat zijn kinderen met een IQ hoger dan 130, die veel informatie kunnen verwerken, creatief zijn, een brede belangstelling hebben en het leuk vinden om dingen te onderzoeken. Vaak denken en leren zij op een andere manier dan hun leeftijdsgenoten. Ze zijn verder in hun ontwikkeling en stellen andere vragen. Daardoor is de omgang met leeftijdsgenoten soms lastig, terwijl ze er emotioneel gezien wél behoefte aan hebben. AMOS unIQ biedt deze kinderen een plek waar zij op hun eigen intellectuele niveau worden uitgedaagd, terwijl ze tegelijk om kunnen gaan met leeftijdsgenootjes die net zoals zij hoogbegaafd zijn. Kinderen met alle overtuigingen en achtergronden zijn welkom.

Spelend leren met Kaleidoscoop

We werken met het Kaleidoscoop programma, dat is gericht op een brede ontwikkeling van peuters. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Er is ook aandacht voor sociale vaardigheden en hoe je met elkaar omgaat. En je kind zal zich ook oriënteren op de eerste vormen van rekenen. Je kind kan spelen in een uitdagende omgeving, zo is er een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. De aantrekkelijke materialen maken kinderen enthousiast om te spelen en te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld in hun eigen tempo. Plezier maken staat daarbij voorop, want een kind dat plezier heeft ontwikkelt zich goed.

Buitenruimte

De peuters kunnen spelen in een veilige buitenruimte. Ze kunnen er rennen, fietsen, klimmen en glijden. Ook kunnen ze er met zand en water spelen.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart