Dikkie Dik (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Dikkie Dik in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool Dikkie Dik in Amsterdam-Zuid. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Dikkie Dik is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn van 08.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met Montessori basisschool de Scholekster

We werken samen met de Montessori basisschool de Scholekster. Onze visie en aanpak sluiten goed aan op de Montessori visie en gedachte. Je kind werkt een groot deel van de dag zelfstandig, kiest zelf uit wat het wil doen en met welke materialen of spelletjes het speelt en je kind krijgt naast individuele instructies ook instructies in kleine groepjes. Tevens is er een speel & leerhoek waar de peuters al kennis maken met het Montessori materiaal. Binnen de samenwerking met de school zorgen we voor een warme overdracht, gaat je kind op tijd wennen in de onderbouw en stemmen we onze pedagogische aanpak zoveel mogelijk af. Zo is de overstap naar de basisschool makkelijker voor je kind.

Spelend leren met Uk & Puk

We werken met het thema-programma Uk en Puk voor de brede ontwikkeling van je kind. Taalontwikkeling staat voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen. Zo is er onder andere een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. We hebben onze speel- en leeromgeving gezellig en gestructureerd ingericht. De aantrekkelijke materialen maken enthousiast om te spelen of te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld.

Buitenspeelruimte

Dikkie Dik maakt gebruik van een eigen buitenspeelruimte.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Karel du Jardinstraat 76, 1073 TE Amsterdam
  •   06-41507058
  •   223445320 (LRKP-nummer)
  •   vve.dikkiedik@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Zuid
  • 5 uur open
  • 52 weken open
  • 08.30 – 13.30   

Kaart