Vuurvogel (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Vuurvogel in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

  • Vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar (openingstijden onderaan).

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Nicolaas Maesschool en de Cornelis Vrijschool

Er wordt gewerkt met het VVE-themaprogramma Kaleidoscoop, dat doorloopt in de onderbouw van de scholen. Samen met de groepen 1 en 2 van de scholen vormt De Vuurvogel een locatie binnen de Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE). Door de samenwerking met de scholen maakt je kind er een goede start. Als je peuter naar een van deze basisscholen gaat, zorgen wij voor een warme overdracht.

Onze Pedagogische Medewerkers stimuleren de samenwerking  tussen ouders en (voor)school, gericht op de ontwikkeling van de kinderen. Zo wordt je geïnformeerd via een nieuwsbrief over de gang van zaken op de voorschool. Er wordt op speelse wijze aandacht besteed aan alle ontwikkelingsaspecten van je kind. Er is een evenwichtige verdeling qua activiteiten in het dagschema. Wij observeren en begeleiden je kind om het spel te verrijken en te verdiepen. Voorop staat de veiligheid en de vertrouwde omgeving waarin uw kind zich prettig en thuis voelt.

Spelend leren met Kaleidoscoop

Het doel van het Kaleidoscoop-themaprogramma is het stimuleren van de ontwikkeling van taal, sociale communicatieve vaardigheden en het beginnende rekenen. De ontwikkeling van taal staat voorop in het programma. De ruimten in de voorschool zijn ingedeeld in diverse hoeken, welke verschillende ontwikkelingsgebieden weerspiegelt. Zo zijn er binnen de verschillende hoeken materialen die stimuleren tot lezen en rekenen. Tevens zijn er speelplekken die verschillende soorten spel mogelijk maken zoals; rollenspel, dit doordat er spullen uit de echte wereld aanwezig zijn. Er wordt regelmatig gewerkt met een thema, soms in samenwerking met school.

De locatie

De Vuurvogel bevindt zich in Huize Lydia, een prachtig gebouw dat onder monumentenzorg valt. Er is een grote afgesloten buitenspeelruimte, waar de kinderen vrijuit kunnen bewegen. De buitenruimte is ingericht met een variatie aan materialen die verschillende soorten spel oproepen.

Rondleiding?

Als je geïnteresseerd bent in de Peutercombi kunt u een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Uurtarief, contractvormen en de kinderopvangtoeslag

Klik hier voor informatie over onze uurtarieven, contractvormen en over de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Gegevens

Kaart