Vier Windstreken (Peutercombi voorschool) groep A en B

Kinderopvang Vier Windstreken in Amsterdam Noord

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Er zijn drie groepen bij de Vier Windstreken:

 • Deze pagina gaat over de groepen A en B. Deze zijn drie uur per dag geopend, in een ochtend/middag combinatie, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar. De openingstijden van de ochtenden zijn 08.20 – 11.20 uur en van de middagen 12.00 – 15.00 uur
 • De derde groep is vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar (klik hier en ga naar de pagina van groep C)

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Vier Windstreken

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Puk & Ko

De Vier Windstreken werkt met het programma Puk & Ko, dat zich richt op de brede ontwikkeling van je peuter; spelend leren spreken, luisteren, de woordenschat uitbreiden, sociale vaardigheden aanleren en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit gebeurt op een speelse wijze, voorop staat dat je kind plezier heeft en zich prettig voelt. De groep is voor het Puk & Ko programma ingedeeld in hoeken: een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. De leidsters hebben deze speel-leeromgeving op heldere en gestructureerde wijze ingericht. Het Puk & Ko programma loopt door in de eerste twee groepen van de school, waarmee nauw wordt samengewerkt. Zo worden de thema’s op elkaar afgestemd en gezamenlijk afgesloten. Zo ziet je kind de school van binnen uit en raakt ermee vertrouwd. Klik hier voor de woordkaarten waarmee wordt gewerkt.

De locatie

We zijn gehuisvest in het ruime, lichte en gezellige gebouw van de basisschool de Vier Windstreken. We beschikken over een eigen speelplein, zo kan je kind veilig buiten spelen. Het speelplein is voor beide groepen en vanuit de groepsruimtes is het speelplein direct bereikbaar. Er is een zandbak, een speelhuis, een glijbaan en een berging met verschillende peuterfietsjes. Ook is er voldoende klein materiaal om lekker te kunnen spelen.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer in school, waar oudercontactmedewerkers activiteiten met ouders organiseren. Daardoor wordt je goed geïnformeerd over de thema’s waarmee je kind bezig is en welke activiteiten jij zelf met je kind rond een thema kunt doen. Ook kun je tips krijgen over opvoeding en over het ondersteunen van de schoolloopbaan van je kind. Ook is er een samenwerking met de OKA (OuderKindAdviseur).

Volg ons op Facebook

De Vier Windstreken heeft een eigen Facebookpagina. De voorschool heeft een eigen (besloten) facebookpagina waar de ouders toegang toe hebben en er allerlei informatie over de voorschool en ouderkamer vandaan kunnen halen.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent in de Vier Windstreken dan kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Parlevinker 11-13, 1034 PX Amsterdam
 •   020-5771133 (afd. planning), 020-6313592 (via de school)
 •   179735433 (LRKP-nummer)
 •   vve.devierwindstreken-ab@combiwel.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Noord
 • 2 x 3 uur (ochtend/middag mix)
 • 52 weken open
 • 08.20 – 11.20   12.00 – 15.00   

Kaart