Vier Windstreken (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Vier Windstreken in Amsterdam Noord

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool Vier Windstreken. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool de Vier Windstreken is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn van 08.20 – 13.20 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Vier Windstreken

We werken samen met basisschool De Vier Windstreken. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk & Puk

We werken met het thema-programma Uk en Puk voor de brede ontwikkeling van je kind. Taalontwikkeling staat voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen. Zo is er onder andere een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. We hebben onze speel- en leeromgeving gezellig en gestructureerd ingericht. De aantrekkelijke materialen maken enthousiast om te spelen of te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld. Klik hier voor de woordkaarten waarmee wordt gewerkt.

De locatie

We zijn gehuisvest in het ruime, lichte en gezellige gebouw van de basisschool de Vier Windstreken. We beschikken over een eigen speelplein, zo kan je kind veilig buiten spelen. Het speelplein is voor beide groepen en vanuit de groepsruimtes is het speelplein direct bereikbaar. Er is een zandbak, een speelhuis, een glijbaan en een berging met verschillende peuterfietsjes. Ook is er voldoende klein materiaal om lekker te kunnen spelen.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer in school, waar oudercontactmedewerkers activiteiten met ouders organiseren. Daardoor wordt je goed geïnformeerd over de thema’s waarmee je kind bezig is en welke activiteiten jij zelf met je kind rond een thema kunt doen. Ook kun je tips krijgen over opvoeding en over het ondersteunen van de schoolloopbaan van je kind. Ook is er een samenwerking met de OKA (OuderKindAdviseur).

Volg ons op Facebook

De Vier Windstreken heeft een eigen Facebookpagina. De voorschool heeft een eigen (besloten) facebookpagina waar de ouders toegang toe hebben en er allerlei informatie over de voorschool en ouderkamer vandaan kunnen halen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Parlevinker 11-13, 1034 PX Amsterdam
  •   020-5771133 (afd. planning), 020-6313592 (via de school)
  •   179735433 (LRKP-nummer)
  •   vve.devierwindstreken-cd@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Noord
  • 5 uur open
  • 52 weken open
  • 08.20 – 13.20   

Kaart