Springstok (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Springstok in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool de Springstok. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool de Springstok is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn van 8.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Springstok

We werken samen met basisschool De Springstok. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

De voorschool is een onderdeel van de Brede School De Springstok. Naast de samenwerking met de onderbouw van de school, zijn er in de Brede School ook activiteiten voor je kind. Voor de peuters is er bijvoorbeeld peuterdansen. Er is in het Jan van der Heijdenhuis ook een kruipgroep voor de allerkleinsten. Samen met de school wordt er vaak thematisch samengewerkt en uw kind maakt al vroeg kennis met de eerste groep van de school, zodat de overgang van je kind naar de basisschool gemakkelijk verloopt.

Spelen leren met Kaleidoscoop

Op de voorschool wordt gewerkt met het VVE themaprogramma ‘Kaleidoscoop’. Dit programma gaat er vanuit dat kinderen willen leren en loopt door in de eerste twee groepen van de basisschool. De kinderen worden uitgedaagd om zelf te kiezen wat ze willen spelen en dit ook vooraf te bedenken en te vertellen. De ruimtes zijn ingedeeld in hoeken: de huishoek, de bouwhoek, de knutselhoek en de leeshoek.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer in school, waar oudercontactmedewerkers activiteiten met ouders organiseren. Daardoor wordt je goed geïnformeerd over de thema’s waarmee je kind bezig is en welke activiteiten jij zelf met je kind rond een thema kunt doen. Ook kun je tips krijgen over opvoeding en over het ondersteunen van de schoolloopbaan van je kind.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent in De Springstok kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Tweede Jan van der Heijdenstraat 75-77, 1074 XR Amsterdam
  •   0206648670
  •   159942780 (LRKP-nummer)
  •   vve.despringstok@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Zuid
  • 5 uur open
  • 52 weken open
  • 08.30 – 13.30   

Kaart