Potgieter (BSO)

Buitenschoolse kinderopvang De Potgieter in Amsterdam West (Baarsjes-OudWest-Kinkerbuurt)

Ontdekken en beleven, dat is het motto van De Potgieter. Het is Buitenschoolse Kinderopvang in een prachtig historisch gebouw met veel ruimte. Gaat je kind naar basisschool De Waterkant, Dr. Rijk Kramer (Nassaukade), Leonardo Da Vinci of de School of Understanding West en zoek je opvang voor je kind na school en in de schoolvakanties? Kies dan voor De Potgieter! Bij ons heeft je kind een leuke tijd.

Locatie

In Oud West, net buiten het stadscentrum, zijn we gehuisvest in een monumentaal schoolgebouw. We beschikken over veel ruimtes, die aantrekkelijk zijn ingericht voor de verschillende leeftijden. In de open hoeken van de ruimtes kan je kind naar hartenlust spelen, zitten lezen of spelletjes doen. De sfeer op De Potgieter is positief. Er is er een gevoel van saamhorigheid en de groepsleiding besteed aandacht aan de omgang met elkaar. We bieden een veilige basis, waar je kind zich welkom voelt, kan uitrusten, zijn of haar verhaal kwijt kan, zich kan ontspannen en zichzelf kan zijn.

Ontdekken en beleven

Het hele jaar door organiseren we activiteiten voor de kinderen. Er is een aanbod met o.a. toneelspelen, koken, schilderen, fotograferen, gamen, muziek en tuinieren in de moestuin. Zo is er van alles te ontdekken en te beleven op De Potgieter. We beschikken bijvoorbeeld ook over een gymzaal waar een sportleraar twee keer per week georganiseerde bewegingsactiviteiten aanbiedt. Je kind kiest zelf en heeft ook voldoende tijd en ruimte op de opvang om zich terug te trekken om activiteiten voor zichzelf te doen.

Uitstapjes in de schoolvakanties

Tijdens schoolvakanties maken we uitstapjes, bijvoorbeeld naar de dierentuin, de kinderboerderij, het museum, het circus, de schaatsbaan of sportevenementen in de stad. Met mooi weer gaan we veel naar buiten met de kinderen om te spelen op ons grote speelplein of een van de speelpleinen in de buurt. We hebben sportieve rode Combiwel voor kinderen hesjes die worden gedragen bij alle buitenactiviteiten. Zo vallen we op en zo kunnen we buiten goed zien waar uw kind is!

Scholen en openingstijden

Buitenschoolse opvang De Potgieter biedt opvang van 15.00 tot 18.30 uur, op woensdag van 12.00 tot 18.30 uur en  in alle schoolvakanties, op schoolloze dagen en op studiedagen van 08.00 tot 18.30 (plus-contract). Wij halen je kind op bij de basisscholen De Waterkant, Dr. Rijk Kramer (Nassaukade), Leonardo Da Vinci en de School of Understanding West. Dat doen we lopend, met begeleiding, of als het verder weg is met onze stint (elektrisch vervoermiddel voor kinderen: zie foto boven). In De Potgieter is ook een kinderdagverblijf van Combiwel voor Kinderen gevestigd.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Uurtarief, contractvormen en de kinderopvangtoeslag

Klik HIER voor informatie over de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst, onze uurtarieven en over de contractvormen.

Gegevens

  •   Potgieterstraat 34, 1053 XX Amsterdam
  •   Groep 1: 06 42360092, Groep 2: 06 57596796, Groep 3: 06 57546563, Groep 4/5 SoU: 06 53254238
  •   282808681 (LRKP-nummer)
  •   bso.depotgieter@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Buitenschoolse opvang
  • Stadsdeel West
  • Na schooltijd & schoolvakanties
  • 52 weken open

Kaart