Piramide (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Piramide in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

De Piramide is vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar. De openingstijden zijn 08.15 – 13.15 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Piramide

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelen leren met de Piramide methode

Op de voorschool wordt gewerkt met het thema programma Piramide. Dit loopt door in de groepen 1 en 2 van de basisschool (de vroegschool). Er wordt gewerkt met thema’s waarin de nadruk ligt op taal. Er is ook veel aandacht voor de emotionele en sociale ontwikkeling van je kind. De ruimte van de voorschool is ingedeeld in hoeken: de bouwhoek, de leeshoek, de huishoek, de knutselhoek en de themahoek. We bieden de kinderen  een uitdagende speel- en leeromgeving die de kinderen uitnodigt om te spelen en zelfstandig te leren. In de kringactiviteiten nemen we het initiatief om de kinderen de thema’s te laten ontdekken. Voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben werken we met een tutorprogramma.

De voorschool en de vroegschool (groepen 1 en 2 van de Piramideschool) werken nauw samen. We stemmen de voorschool thema’s op elkaar af en sluiten ieder thema gezamenlijk af. Peuters en kleuters zien elkaar op het schoolplein en raken vertrouwd met elkaar. Hierdoor is de overgang van de voorschool naar de basisschool voor je kind eenvoudiger.

Buitenruimte

De peuters maken gebruik van het speelplein van de kleuters. Er is een zandbak en voldoende buitenspeelmateriaal om lekker te kunnen spelen. Met slecht weer spelen de peuters ook in het gymlokaal van de school.

Ouderbetrokkenheid

De school heeft  een ouderkamer, in het midden van de school, waar de oudercontactmedewerkster activiteiten organiseert. Het doel is ouders te  betrekken bij de voor- en vroegschool en om te laten zien hoe jouw kind speelt en leert.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent in de Piramide dan kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart