Kwebbelaartjes (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Kwebbelaartjes in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool de Kwebbelaartjes. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

De Kwebbelaartjes is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de schoolvakanties. De openingstijden zijn van 8.45 – 13.45 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Capelle

We werken samen met basisschool de Capelle. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Kaleidoscoop

Op de voorschool wordt gewerkt met het thema programma Kaleidoscoop. Dit programma loopt door in de groepen 1 en 2 van de school. Het Kaleidoscoop thema programma gaat ervan uit dat kinderen graag willen spelen en willen leren. De peuters kunnen zelf kiezen waarmee ze gaan spelen of wat ze willen doen. Er is leerzaam en verantwoord speelgoed en er zijn mooie puzzels, boeken en bouwmateriaal. Ook wordt er veel geknutseld. De ruimte is ingedeeld in speciale hoeken: de huishoek, de bouwhoek, de knutselhoek, de leeshoek en een themahoek.
Er is ook veel aandacht voor de taalontwikkeling en voor het aanleren van de kleuren en de cijfers.

Buitenruimte bij basisschool De Capelle

Buiten op het speelplein kan er worden gefietst en gerend, worden er vaak spelletjes gedaan en kunnen de kinderen in de zandbak spelen. Bij slecht weer maken we gebruik van de gymzaal.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart