Kwebbelaartjes (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Kwebbelaartjes in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool de Kwebbelaartjes. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool de Kwebbelaartjes is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn van 8.45 – 13.45 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Capelle

We werken samen met basisschool de Capelle. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Kaleidoscoop

Op de voorschool wordt gewerkt met het thema programma Kaleidoscoop. Dit programma loopt door in de groepen 1 en 2 van de school. Het Kaleidoscoop thema programma gaat ervan uit dat kinderen graag willen spelen en willen leren. De peuters kunnen zelf kiezen waarmee ze gaan spelen of wat ze willen doen. Er is leerzaam en verantwoord speelgoed en er zijn mooie puzzels, boeken en bouwmateriaal. Ook wordt er veel geknutseld. De ruimte is ingedeeld in speciale hoeken: de huishoek, de bouwhoek, de knutselhoek, de leeshoek en een themahoek.
Er is ook veel aandacht voor de taalontwikkeling en voor het aanleren van de kleuren en de cijfers.

Buitenruimte bij basisschool De Capelle

Buiten op het speelplein kan er worden gefietst en gerend, worden er vaak spelletjes gedaan en kunnen de kinderen in de zandbak spelen. Bij slecht weer maken we gebruik van de gymzaal.

Ouders

Bij de school is er een ouderkamer en er is een oudercontactmedewerker die samen met de ouders activiteiten organiseert, voorlichting geeft of vragen van ouders kan beantwoorden. Er worden voor de ouders ook bijeenkomsten georganiseerd over de thema’s waar de kinderen mee bezig zijn. Ouders krijgen ook een ‘themabrief’ en een werkboekje over de thema’s mee naar huis. Zo kan er ook thuis aandacht worden besteed aan de thema’s en zijn de ouders goed geïnformeerd.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart