Krijtmolen (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Krijtmolen in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool de Krijtmolen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool de Krijtmolen is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn van 8.45 – 13.45 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Krijtmolen

We werken samen met basisschool de Krijtmolen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk en Puk

Op de Krijtmolen wordt de Uk en Puk methodiek gehanteerd. Deze methode is een totaalprogramma die zich richt op de brede ontwikkeling van het kind met de nadruk op taalontwikkeling. Daarnaast is er in Uk en Puk aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen op de voorschool. Spelen in een uitdagende omgeving is één van de essenties van de Uk en Puk-methode. Het lokaal van de voorschool is ingericht met verschillende hoeken zoals de huishoek, bouwhoek, themahoek en de knutselhoek. In de hoeken staan materialen welke de kinderen zelfstandig kunnen gebruiken en waarmee verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd kunnen worden.

De doorgaande lijn naar de basisschool

De voorschool werkt nauw samen met groep 1 en 2 van basisschool de Krijtmolen. Pedagogische visie en thema’s worden op elkaar afgestemd zodat een doorgaande leerlijn gewaarborgd is. Als we thematisch werken, is de feestelijke afsluiting en presentatie samen met de groepen 1 en 2 van de basisschool.

Buitenruimte

Voorschool de Krijtmolen maakt gebruik van een ruime speelplaats gelegen in een groene parkomgeving. De peuters van de voorschool en de kleuters van de basisschool spelen samen op het schoolplein en raken zo vertrouwd met elkaar. Er is voor alle kinderen voldoende ruimte om naar hartenlust te spelen, ravotten, fietsen of met zand te spelen. Bij slecht weer kan er gebruik gemaakt worden van een speellokaal binnen.

De ouderkamer

Voorschool de Krijtmolen beschikt over een ouderkamer die op dinsdag open is. In de ouderkamer is een oudercontactmedewerker die samen met ouders activiteiten en themabijeenkomsten organiseert. Hierdoor kun je ook zelf je vaardigheden en kennis vergroten, waardoor je goed weet wat je kind allemaal doet en leert op de voorschool.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

  •   Molenwijk 8, 1035 EE Amsterdam
  •   06-42360028
  •   370026913 (LRKP-nummer)
  •   vve.dekrijtmolen@combiwel.nl
  •   Inspectierapport
  • Peutercombi voorschool
  • Stadsdeel Noord
  • 5 uur open
  • 52 weken open
  • 08.45 – 13.45   

Kaart