Klimop (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Klimop in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool de Klimop. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

De Klimop is vijf uur per dag open van 08:30 – 13:30 uur, 43 weken per jaar. Onder het contract van 43 weken vallen de schoolweken plus de week van de voorjaarsvakantie en de 1e en 6e week van de zomervakantie.

De Klimop heeft twee groepen:

 • Klimop groep A, 43 weken open, op dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30-13.30 uur.
 • Klimop groep B, 43 weken open, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30- 13.30 uur.

Klimop groep A hanteert een verplichte afname van 3 dagen. Indien je recht hebt op gemeentetoeslag dan is dit aanbod van 43 weken, 3 dagen per week, 5 uur per dag precies passend om aanspraak te kunnen maken op het volledige bedrag aan gemeentetoeslag.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Klimop

We werken samen met basisschool de Klimop. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met VVE themaprogramma Peuterplein

De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Ze komen er immers dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool. Op de Klimop wordt gewerkt met het VVE themaprogramma Peuterplein.

Activiteiten, spelen en bewegen

We zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer, er is voldoende uitdagend spelmateriaal en er zijn volop mogelijkheden voor de kinderen om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat we ook naar buiten gaan met de kinderen en dat we met peuters beweegspelletjes doen. Zo wordt hun motorische ontwikkeling gestimuleerd.

Gezond tussendoortje en drinken

Gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom letten we er op dat het eten en drinken geen of weinig toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen bevatten. Verder zit er zo weinig mogelijk zout en vet in ons eten. In de loop van de ochtend of middag eten we met de kinderen een cracker of fruit.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Varenweg 6, 1031 CB Amsterdam
 •   020-6375722 (groep A), 06-57595929 (groep B)
 •   132193346 (LRKP-nummer)
 •   klimop@combiwelvoorkinderen.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Noord
 • 5 uur open
 • 43 weken open
 • 08.30 – 13.30   

Kaart