Kinkerbuurt (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Kinkerbuurt in Amsterdam West voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

 • Vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar (openingstijden onderaan).

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Kinkerbuurt

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Puk en Ko

Er wordt gewerkt met het programma ‘Puk en Ko’. Dit is een programma waarbij spelenderwijs themagericht wordt gewerkt, met extra aandacht voor de taalontwikkeling. Er is een nauwe samenwerking met de school, vooral met de leerkrachten van groep 1 en 2 waarmee de voorschool samen de VVE vormt.

Buitenspeelruimte

Er is een buitenspeelruimte die gedeeld wordt met de kleuterklassen van de Brede School. Doordat deze ruimte niet tegelijkertijd door peuters en kleuters wordt gebruikt, is er genoeg speelgelegenheid voor iedereen. De buitenspeelruimte heeft een zandbak en een speel/klimhuis.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer in school, waar de oudercontactmedewerker samen met de ouders activiteiten organiseert. In de ouderkamer krijg je alle informatie over de thema’s waar je kind aan werkt, tips over opvoeden en kun je vragen stellen over de opvoeding.  Ook is er in de ouderkamer het project Combiwel uit&thuis. Je krijgt vanuit uit&thuis themaboekjes met daarin acht activiteiten die je thuis zelf met je kind kunt gaan doen. Vanzelfsprekend zijn het themaboekjes die aansluiten op het programma van de voorschool.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent dan kun je een bezoekje brengen aan onze locatie of telefonisch een afspraak met ons maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Borgerstraat 109, 1053 PE Amsterdam
 •   020-6835600
 •   174779975 (LRKP-nummer)
 •   vve.dekinkerbuurt@combiwel.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel West
 • 5 uur open
 • 52 weken open
 • 08.30 – 13.30   

Kaart