Binnen kijken bij:

Kinkerbuurt (Peutercombi voorschool)

Borgerstraat 109 (1053 PE Amsterdam West) 5 uur open 08.30 – 13.30 52 weken open

Kinderopvang Kinkerbuurt in Amsterdam West voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Op onze Peutercombi voorschool leert je kind spelenderwijs in een uitdagende omgeving. De pedagogisch medewerkers op de groep zijn professioneel en liefdevol, en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van het kind.

Middel 206

Adres

Kinkerbuurt
Peutercombi voorschool
Borgerstraat 109
1053 PE Amsterdam
Stadsdeel West

Contact opnemen

Bel met: 06-53310545
Mail Kinkerbuurt
Schrijf je kind in
LRKP-nummer: 174779975
Inspectierapport

Praktische informatie

Samenwerking met de school / Dagindeling

Samenwerking met basisschool De Kinkerbuurt

We werken nauw samen met Brede School de Kinkerbuurt, een dynamische basisschool die deel uitmaakt van de Stichting AWBR. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Onze groeps- en buitenruimte

Onze groepsruimte is kleurrijk, dynamisch en veilig en nodigt uit om zelf te gaan ontdekken. Er zijn uitdagende, thematische, hoeken ingericht waar je kind kan puzzelen, lezen, knutselen, bouwen, verkleden en rollenspelen kan doen. De kinderen kunnen zelf materialen pakken. Er is een veilig afgesloten buitenspeelruimte die gedeeld wordt met de kleuterklassen van de Brede School Kinkerbuurt. De buitenspeelruimte heeft een zandbak en een speel-/klimhuis. Er zijn fietsen en steppen in verschillende maten en er is uitdagen spelmateriaal.

Activiteiten, spelen en bewegen

Spelend leren met Uk en Puk

We werken met het VVE-programma “Uk en Puk” voor de brede ontwikkeling van je kind. Taalontwikkeling staat voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er aandacht voor sociaal-emotionele vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen. Er zijn uitdagende, thematische, hoeken ingericht waar je kind kan puzzelen, lezen, knutselen, bouwen, verkleden en rollenspelen kan doen.

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven.

We hebben onze speel- en leeromgeving gezellig en gestructureerd ingericht. De aantrekkelijke materialen maken enthousiast om te spelen of te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld.

Openingstijden

08.30 – 13.30

Sluitingsdagen 2021

Sluitingsdagen

Je kunt het hele jaar door een beroep doen op de opvang, met uitzondering van onderstaande dagen, waarop we gesloten zijn. Feest- en andere vooraf aangekondigde sluitingsdagen zijn in het uurtarief verwerkt, je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het aantal uren van de plaatsingsovereenkomst.

Sluitingsdagen 2021

 • 01 Januari – Nieuwjaarsdag
 • 5 April – 2e Paasdag
 • 27 April – Koningsdag
 • 13 Mei – Hemelvaartsdag
 • 14 Mei – Dag na Hemelvaartsdag
 • 24 Mei – 2e Pinksterdag
 • 16 September – Studiedag Combiwel voor Kinderen
 • 24 December – sluitingsdag (m.u.v. KDV en BSO Houthaven)
 • 31 December  – sluitingsdag (m.u.v. KDV en BSO Houthaven)
Tarieven

Tarieven

Vanaf januari 2021 gelden onderstaande uurtarieven. Alle tarieven zijn inclusief maaltijden, fruit, gezonde tussendoortjes, drinken en luiers. Feestdagen en aangekondigde sluitingsdagen zijn in het tarief verwerkt. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor de uren van de plaatsingsovereenkomst. De verschillen tussen de uurtarieven van locaties komen voort uit de werkelijke kosten die gemaakt worden om de opvang conform de Wet Kinderopvang aan te kunnen bieden.

(*We spreken over bruto uurprijzen, want door toeslagen is de netto uurprijs (dat wat het werkelijk kost) meestal lager)

Bruto* uurprijs Peutercombi voorscholen

 • Peutercombi voorschool zonder warme maaltijd per uur: € 8,96

Bruto* uurprijs Kinderdagverblijven (baby- en peutergroepen)

 • Hele dagen KDV (inclusief warme maaltijd) per uur: € 9,31
Toeslagen & Vergoedingen

Kinderopvangtoeslag via Belastingdienst

Gaat je kind naar de opvang en je studeert of werkt (beiden)? Dan kun je  maandelijkse Kinderopvangtoeslag ontvangen via de Belastingdienst. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie op: de website van de Belastingdienst.
(Let op: Gaat je kind naar de Peutercombi voorschool en kom je niet in aanmerking voor de Kinderopvangtoeslag, dan kun je de Gemeentetoeslag krijgen. Zie onder.)

Proefberekening maken?
Klik op: proefberekening.

Wijzigt je inkomen?
Wijzig dan ook je tegemoetkoming. De Belastingdienst rekent namelijk jaarlijks met je af door middel van uw aangifte.


Gemeentetoeslag voorschool, voor ouders die geen Kinderopvangtoeslag krijgen

Gaat je kind naar onze Peutercombi voorschool of naar een peutergroep op een kinderdagverblijf en heb je geen recht op de Kinderopvangtoeslag? Dan krijg je een vergoeding van de gemeente. Deze vergoeding van de gemeente is:

 • voor peuters vanaf 2 jaar oud
 • maximaal voor 16 uur per week op een 40 weken locatie

Proefberekening maken voor een indicatie van de kosten?
De gemeente heeft een handige rekentool op haar website
> Klik voor rekentool 2021 gemeente.

Gezinsinkomen doorgeven
Omdat wij de Gemeentevergoeding voor je aanvragen en wij deze direct in mindering brengen op de factuur, hebben wij bij plaatsing een verklaring en een bewijs van het (gezins)inkomen nodig.


Minimum inkomen en je kind zit op de voorschool? Je hebt recht op korting en scholierenvergoeding!

Korting 
Als je een minimum inkomen hebt en je kind gaat naar de voorschool, dan krijg je 50 eurocent korting per uur. Om deze korting te kunnen geven vragen wij je aan te tonen dat je minder dan 120% van het landelijk gemiddeld minimuminkomen ontvangt. Dat kan op twee manieren:
1. Met de Stadspas van je kind. Heeft de Stadspas van je kind een groene stip, dan heb je recht op de korting. Wij vragen dan om een kopie van de stadspas (voor en achterkant).
2. Met de IB verklaring van de Belastingdienst. Deze kun je op de website van de Belastingdienst opvragen.

Extra scholierenvergoeding 

Gaat je peuter naar de voorschool en heb je een minimuminkomen, dan kun je van de gemeente 250 euro krijgen voor de aanschaf van spullen voor je kind of voor een sportvereniging of zwemles.
klik en lees over de scholierenvergoeding