Voorschool de Botteloef in Amsterdam

Botteloef (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Botteloef in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool de Botteloef. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

Peutercombi voorschool de Botteloef is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn 8.30 – 13.30 uur.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Botteloef

We werken samen met basisschool de Botteloef. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk en Puk

We werken met het thema-programma Uk en Puk voor de brede ontwikkeling van je kind. Taalontwikkeling staat voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen. Zo is er onder andere een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. We hebben onze speel- en leeromgeving gezellig en gestructureerd ingericht. De aantrekkelijke materialen maken enthousiast om te spelen of te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld.

De locatie

In de frisse, warme en onlangs gerenoveerde basisschool De Botteloef hebben we een eigen – gezellig ingericht en ruim – peuterlokaal. In de school is een ruime speelzaal die we kunnen gebruiken en een gezellige zitkuil, waar bij de start van een thema een openingsvoorstelling wordt gegeven. Ook is er een grote buitenspeelplaats met een ruime zandbak, veilige speeltoestellen en buitenspeelgoed, zoals fietsjes. We hebben een prettige en nauwe samenwerking met de school.  Zo wordt er gewerkt met dezelfde methode, worden er activiteiten gezamenlijk gedaan en is er een ‘warme overdracht’ als je kind naar de basisschool gaat. Bij de entree van de school hangt een flatscreen met nieuws en informatie en de klaslokalen van De Botteloef hebben de nieuwste leermiddelen, waaronder een digitale schoolborden.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer, waar de oudercontactmedewerker activiteiten voor en met ouders organiseert. Zo ben je op de hoogte van het programma en de thema’s waar je kind mee bezig is en kun je je kind daarin goed ondersteunen. Er zijn in de ouderkamer themabijeenkomsten, opvoedtrainingen en uit&thuis bijeenkomsten. Daarnaast zijn er bijeenkomsten met de directeur of met de opvoedadviseur.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart