Bonkelaar (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang Bonkelaar in Amsterdam Noord voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool de Bonkelaar. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

De Bonkelaar is:

  • 5,5 uur per dag open, van 08.30 – 14.00 uur
  • drie dagen per week, op maandag, dinsdag en donderdag
  • 52 weken per jaar open, dus ook in de schoolvakanties

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool de Bonkelaar

We werken samen met basisschool de Bonkelaar. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Startblokken

Op Peutercombi voorschool de Bonkelaar wordt de VVE-methode Startblokken gehanteerd. Hierbij staat ontwikkelingsgericht werken voorop. Er wordt ingespeeld op de interesses van kinderen. De pedagogisch medewerkers verdiepen zich in wat de kinderen bezig houdt en stemmen thema’s daarop af. Er wordt veel aandacht besteed aan de taalontwikkeling. De ruimte is daarom ingedeeld in themahoeken, zoals de huishoek, het atelier, de bouwhoek en de leeshoek. De voorschool werkt nauw samen met groep 1 en 2 van basisschool de Bonkelaar, de zogeheten vroegschool. Pedagogische visie en thema’s worden op elkaar afgestemd zodat een doorgaande leerlijn gewaarborgd is.

Buitenruimte

De Bonkelaar maakt gebruik van een ruime buitenspeelplaats. Peuters en kleuters spelen samen op het schoolplein en raken zo vertrouwd met elkaar. Het speelplein biedt voldoende ruimte om naar hartenlust te rennen, te fietsen enz. Bij slecht weer kan er ook gebruik gemaakt worden van een speellokaal.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart