Blauwe Reiger (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Blauwe Reiger in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorscholen. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

De Blauwe Reiger is vijf uur per dag geopend, vijf dagen per week, gedurende 52 weken per jaar.
We hebben bij de Olympiaschool ook Peutercombi voorschool de Hommel. Deze is 40 weken per jaar open.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Olympiaschool

We werken samen met de basisscholen. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op de basisschool waarmee wordt samengewerkt. Daardoor is de stap naar de basisschool makkelijker. Je kind komt er dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool.

Spelend leren met Uk & Puk

Doel van dit programma is om de ontwikkeling van taal, sociale communicatieve vaardigheden en het beginnend rekenen binnen de brede ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. De ontwikkeling van taal staat voorop in het programma. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen op de groep. De ruimte in de voorschool is ingedeeld in hoeken, een bouwhoek, een poppenhoek een leeshoek. De voorschool werkt regelmatig met een thema, soms ook in samenwerking met de school.

Er wordt gebruik gemaakt van een buitenspeelruimte naast de school. Daar is een schoolplein waar een ruime zandbak staat en waar volop gelegenheid is om veilig te spelen en te fietsen.

Wij werken met Uk en Puk.

Eten en drinken

De dag kent een vast ritme, met onder andere een kringactiviteit, vrij spelen, het werken aan thema’s van de voorschool en zingen, knutselen en spelend leren. Ook zijn er rustmomenten, zo gaan we om ongeveer 10.30u samen met alle kinderen aan tafel om fruit, worteltjes, komkommer, paprika of tomaat te eten en om water te drinken.
Om ongeveer 12.30 uur eten we brood met beleg en drinken we melk met de kinderen. Eten, drinken, materiaal en (zo nodig) luiers zijn bij de prijs inbegrepen.

Kennismaking?

Als je geïnteresseerd bent in de Blauwe reiger dan kun je een bezoekje brengen aan de locatie of telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking (zie onder de contactgegevens).

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart