Blauwe Reiger (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Blauwe Reiger in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool de Blauwe Reiger. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

De Blauwe Reiger is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn 8.30 – 13.30 uur.
We hebben bij de Olympiaschool ook Peutercombi voorschool de Hommel. Deze is 40 weken per jaar open.

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met de Olympiaschool

We werken samen met basisschool de Olympiaschool. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze school, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk & Puk

We werken met het thema-programma Uk en Puk voor de brede ontwikkeling van je kind. Taalontwikkeling staat voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen. Zo is er onder andere een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. We hebben onze speel- en leeromgeving gezellig en gestructureerd ingericht. De aantrekkelijke materialen maken enthousiast om te spelen of te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld.

Er wordt gebruik gemaakt van een buitenspeelruimte naast de school. Daar is een schoolplein waar een ruime zandbak staat en waar volop gelegenheid is om veilig te spelen en te fietsen.

Eten en drinken

De dag kent een vast ritme, met onder andere een kringactiviteit, vrij spelen, het werken aan thema’s van de voorschool en zingen, knutselen en spelend leren. Ook zijn er rustmomenten, zo gaan we om ongeveer 10.30u samen met alle kinderen aan tafel om fruit, worteltjes, komkommer, paprika of tomaat te eten en om water te drinken. Om ongeveer 12.30 uur eten we brood met beleg en drinken we melk met de kinderen. Eten, drinken, materiaal en (zo nodig) luiers zijn bij de prijs inbegrepen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

Kaart