Bockesprong (Peutercombi voorschool)

Kinderopvang de Bockesprong in Amsterdam Zuid voor 2 – 4 jarigen

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op Peutercombi voorschool De Bockesprong. Het is kinderopvang met veel aandacht voor 2 tot 4 jarigen. Onze Pedagogisch Medewerkers op de groep zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden ‘avontuur op maat’, met aantrekkelijke activiteiten en leerzame thema’s.

De Bockesprong heeft 3 groepen:

 • 1 groep is 52 weken per jaar open van 08:30 tot 13:30 uur. Deze groep is open in de schoolvakanties
 • 2 groepen zijn 40 weken per jaar open van 08:10 – 13:30 uur. Deze groepen zijn dicht in de schoolvakanties

Toeslagen

Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Deze toeslagen zijn gebaseerd op de hoogte van het (gezins)inkomen.
Klik hier voor informatie over de toeslagen en ons uurtarief

Samenwerking met basisschool De Notenkraker en De Nautilus

We werken samen met de basisscholen De Nautilus en De Notenkraker. De methode voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op deze scholen, je kind kan er op tijd gaan wennen en we zorgen voor een warme overdracht naar de school. Daardoor is het overstappen naar de basisschool voor je kind makkelijker. Overigens kun je ook kiezen voor een andere basisschool, daar ben je vrij in.

Spelend leren met Uk en Puk

We werken met het thema-programma Uk en Puk voor de brede ontwikkeling van je kind. Taalontwikkeling staat voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen. Zo is er onder andere een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. We hebben onze speel- en leeromgeving gezellig en gestructureerd ingericht. De aantrekkelijke materialen maken enthousiast om te spelen of te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld.

Buitenruimte

De peuters maken samen met de peuters van KDV de Bockesprong gebruik van het speelplein op de begane grond. Er is een zandbak, een speelhuisje, een glijbaan en voldoende speelmateriaal om heerlijk buiten te spelen.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Kennismaken?

Als je geïnteresseerd bent kun je een bezoekje brengen aan de locatie of (bij voorkeur) telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking.

Inschrijven?

Voor inschrijven kun je gebruik maken van ons handige inschrijfformulier.

Gegevens

 •   Theophile de Bockstraat 100, 1058 VC Amsterdam
 •   Groep C: 06-30486945, Groep D: 06-14624443, Groep E: 06-14624439 of 020-6151323
 •   214321538 (LRKP-nummer)
 •   bockesprong@combiwelvoorkinderen.nl
 •   Inspectierapport
 • Peutercombi voorschool
 • Stadsdeel Zuid
 • 5 uur open
 • 40 weken open52 weken open
 • 08.30 – 13.30   08:10 - 13:30   

Kaart